Kezdőlap Egyebek Prokofjev-maraton lesz február 4-én a Müpában

Prokofjev-maraton lesz február 4-én a Müpában

183
0

Szergej Prokofjev zeneszerző, zongoraművész áll a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és a Müpa tizenhatodik közös maratonjának középpontjában február 4-én.

 

    A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem elsősorban a szimfonikus daraboknak, a Fesztivál Színház a kamaraműveknek, a többi terem és tér pedig az ingyenes koncerteknek és vetítéseknek ad otthont – közölte a zenekar az MTI-vel.

A maraton nyitányaként a Budapesti Vonósok a Péter és a farkast adják elő, fináléként pedig a Hamupipőke szvit változata szólal meg a BFZ előadásában a maraton művészeti vezetője, Fischer Iván vezényletével.

 

A Győri Filharmonikus Zenekar a Rómeó és Júlia 1. és 2. szvitjéből játszik részleteket, a Budafoki Dohnányi Zenekar és Kelemen Barnabás hegedűművész koncertjén a szerző 1. hegedűversenye és a Kizsé hadnagy filmzenéjéből született szvit is megszólal. Este 19 órától Balog József zongoraművész és a Pannon Filharmonikusok lépnek színpadra.

 

A Fesztivál Színházban 11.30-kor indul a nap Palojtay János zongorakoncertjével, 13.30-tól Szabó Ildikó (cselló), Lajkó István (zongora), Pivon Gabriella (fuvola) és Mali Emese (zongora) kamaramuzsikálnak. Délután Pusker Júlia hegedűművész játékát hallhatja a közönség a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusaival, Báll Dávid zongoraművész szintén a Fesztiválzenekar zenészeivel kamarazenél.

 

Evelina Dobraceva és Nyikolaj Borcsev főszereplésével dalest várja az érdeklődőket.

 

Az Üvegteremben és az Előadóteremben koncertfilm-vetítések és extra koncertek színesítik a napot a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak előadásában.

 

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar 2008 óta minden évben megrendezett maratonjai egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatták be egymást követő hangversenyek sorával, délelőttől kezdődően egészen késő estig. Bachtól Brahmson és Bartókon át Bernsteinig számos kiemelkedő komponista volt már e napok főszereplője.

 

MTI/wikipédia

 

A www.kultkocsma.hu szerkesztősége ezúton közli, hogy a saját készítésű szöveges tartalmak, továbbá fény- és mozgóképek szerzői jogvédelem alatt állnak. Az oldalon talált bármely tartalmat tilos értékesíteni! Ha újraközlésre alkalmasnak találják, a szerző megjelölésével és a forráscikk linkelésével lehetséges! A szerkesztőség nevében: Visó alapító-főszerkesztő.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét