Kezdőlap Egyebek Szegedről: Rendezvények a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Somogyi-könyvtárral

Szegedről: Rendezvények a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Somogyi-könyvtárral

157
0

 

  1. január 20 és 21. – Helyszín: Szeged – Nagyállomás, a Somogyi-könyvtár ideiglenes Könyvtárpontja; valamint az Alliance Française de Szeged irodája (Szeged, Dugonics tér 2.)

Országszerte 1989 óta, január 22-én ünneplik a Magyar Kultúra Napját. Történelmi leírások szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezt a napot jelölte meg a Himnusz keletkezéseként. Ez az ünnepnap a magyar történelmi és kulturális hagyományok felelevenítéséről, a magyar nemzeti öntudat felerősítéséről és a nemzet szellemi értékeinek népszerűsítéséről szól, beleértve a magyar irodalmat is. Ennek szellemében, január 22-hez közeledve a Somogyi-könyvtár minden évben sokféle programot ajánl a látogatóinak. Az idei évben sem lesz ez másképp, a téli bezárás ellenére sem. Két eseményen is találkozhatnak a Somogyi-könyvtárral az érdeklődők.

 

 

Január 20-án (pénteken) 10-16 óráig a Szegedi Nagyállomáson a Somogyi-könyvtár Ideiglenes Könyvtárpontjának helyszínén kézműves foglalkozással készülnek a könyvtárosok, a játékos kedvűek egy kultúranapi kvíz-játékon is részt vehetnek, a helyes megfejtésekért nyeremények járnak. 15 órától pedig egy verses-zenés irodalmi műsorral készülnek a könyvtár munkatársai, emellett a Szeged folyóirat is kitelepül a rendezvényre.

 

Január 21-én (szombaton) 10 órai kezdéssel az Alliance Française de Szeged és a Somogyi-könyvtár közös rendezvényére várják az olvasás szerelmeseit. Az esemény Az olvasás éjszakái – a félelem címet kapta, s azt járják körbe a különböző programokon keresztül, hogy a könyvek, a jó történek hogyan segítenek legyőzni a félelmeinket. 10 órától francia nyelvű meseolvasás és bátorságpróba lesz franciául már tanuló gyerekeknek, 11 órától a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárának kitelepült foglalkozásán vehetnek részt a családok, magyar nyelvű meséket hallgathatnak meg, izgalmas játékokra számíthatnak. Könyvekkel, történetekkel a sötétségben is látsz, a belső képalkotás, mint mentőöv a félelmek legyőzésében. Erre a témakörre épülnek a játékok.

15 órától irodalmi játékra várják az érdeklődőket francia és magyar nyelven, illetve kihirdetik az őszi DÉFI eredményeit. A Tegyék meg tétjeiket! Mindent vagy semmit Petőfiről! János vitéz a pókerasztal terítékén… című kvízjátékra a 16 éven felülieket várják.

15.30-tól indul a “speed-booking” elnevezésű program, amelyben az ijesztő, de mégis kedvenc könyvekről fognak beszélgetni. 17 órától újévi koccintás, 19 órától 21.30-ig pedig meglepetés programok várják a résztvevőket.

Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, Somogyi-könyvtár

 

A www.kultkocsma.hu szerkesztősége ezúton közli, hogy a saját készítésű szöveges tartalmak, továbbá fény- és mozgóképek szerzői jogvédelem alatt állnak. Az oldalon talált bármely tartalmat tilos értékesíteni! Ha újraközlésre alkalmasnak találják, a szerző megjelölésével és a forráscikk linkelésével lehetséges! A szerkesztőség nevében: Visó alapító-főszerkesztő.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét