Kezdőlap Egyebek Vasárnap Fischer Ádám vezényletével indul az Esterházy-kastély koncertévada

Vasárnap Fischer Ádám vezényletével indul az Esterházy-kastély koncertévada

45
0

Vasárnap este Fischer Ádám irányításával, a Danish Chamber Orchestra és Baráth Emőke szoprán közreműködésével indul a classic. Esterházy koncertévad a kismartoni Esterházy-kastélyban.

 

 

    Joseph Haydn Kismartonban elsősorban két műfaj, a szimfónia és a vonósnégyes megújításán dolgozott, ezért is helyezi előtérbe a koncertsorozat ezeket a műveket – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Idén március 30-án egy új formátummal, a Vonósnégyes-fesztivállal várják a közönséget, ahol az Emerson String Quartet lép fel.

#zene #koncert #esterházikastély #fischerádám #danishchamberorchestra #kultkocsma #baráthemőke

Az együttes negyvenéves pályafutását zárja ezzel a koncerttel.

Másnap a Quartetto di Cremona együttes Haydn, Ravel és Beethoven egy-egy vonósnégyesét adja elő, míg április 1-jén a Banff és a Wigmore Hall nemzetközi vonónégyesversenyek fiatal győztesei, a Leonkoro Quartet, az Adelphi Quartet, az Isidore String Quartet szólaltatják meg Haydn, Kaija Saariaho, Bushra El-Turk, Daniel Serrano és Aida Shirazi műveit.

 

Az Esterházy-kastély rezidens zenekara, a Chamber Orchestra of Europe április 22-én Lisa Batiashvili hegedűművésszel közösen ad konceret Robin Ticciati karmester vezetésével, Jan Lisiecki zongoraművésszel pedig október 29-én lépnek színpadra. Ezt a koncertet Andrew Manze dirigálja.

 

Az Il Giardino Armonico zenekar Giovanni Antonini karmester vezényletével lép fel a május 14-i anyáknapi koncerten, amelyen Nicolas Altstaedt csellóművész szólista is közreműködik.

Június 23-án és 24-én Florian Boesch énekessel kis dalünnep színesíti az évad programját, de új élményt ígér Heinz Ferlesch karmester és a Barucco zenekar Udvari mulatsága is, amelyre július 16-án kerül sor.

 

A Bécsi Filharmonikusok Angelika Prokopp Zenekari Akadémiája augusztus 13-án, a Pannon Ifjúsági Zenekar augusztus 26-án ad koncertet. Az Amsterdam Baroque Orchestra Ton Koopman karnagy vezetésével Haydn Párizsi szimfóniáinak szenteli az október 14-i estet, az évet pedig a Pannon Gálaest zárja december 14-én, ahol Ferry Janoska és vendégei várják a közönséget.

 

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét