Kezdőlap Egyebek Minden pillanatod legyen ünnep, a Szeretet ünnepe! – “Testvér lészen minden ember…”...

Minden pillanatod legyen ünnep, a Szeretet ünnepe! – “Testvér lészen minden ember…” – szenteste elé

270
0

Kedves Látogató!

Ne csak most parkolj le szíveddel, lelkeddel, ebben a nagy elképesztően üres, semmitmondó világ szorításában, e tér-idő foglyaként! Ne csak most nyújtsd kezed szerettednek, a másik embernek, ne csak most adakozz, ha veszed a jeleket, hallod a kiáltásokat, hanem az év minden egyes napján, a lehető legtöbb pillanatban, amelyek emberré, égi polgárrá is tesznek Téged!

 

Minden pillanatod legyen ünnep, a Szeretet ünnepe!

 

A Karácsonyra várakozás utolsó napja van ma… nem vitás, hogy ezt a szent napot, a magyar hagyomány szerint is együtt töltik a családok. Egy asztalhoz ülünk, eltöltjük az időt, a sokszor eltépett idő most átalakul a legértékesebb kinccsé…

A családi ebéd, vacsora, ajándékozás, az emlékezés pillanatai töltik be a teret és az időt. Itt a lényeg a meghittség, az együttlét, a JELenLÉT, az a szent kötelék, amely összetart, összekovácsol minket, amely azt a fontos, nélkülözhetetlen üzenetet hordozza, hogy csak a Szeretet révén vagyunk azok, válunk azzá, akik szeretnénk lenni. A szeretetláncot egyre csak erősíteni kell, hogy fennmaradjunk, mert így nemcsak a családunk, hanem egy nemzet is nagyobb eséllyel éli túl a vészjósló időket, amelyek olykor megsemmisíteni igyekeznek minket.

 

Aranyosi Ervin:

Mi lenne, ha a karácsony a szeretetről szólna?
Ha minden ember szívében egy apró gyertya volna?
Mi lenne, ha meggyújtanánk, s fénye mást elérne?
Mi lenne, ha a fény körül mindenki elférne?

 

Kívánom nemcsak ma, hanem az év mindegyik napján, hogy megajándékozzuk egymást egy mosollyal, egy-egy jó szóval, egy érintéssel, egy öleléssel, egy jó tettel, és hogy a szívünk szívekhez érjenek… a lelkünkkel lelkeket emeljünk fel, abba a régióba, abba a szellemi, égi birodalomba, ahol minden szép, ahol minden olyan jó, ahol béke és a szeretet járnak karonfogva és így, ez a szent kötelék megtart minket egymásnak földi létünkben is.

Kívánom annak a Testvéremnek is, aki valamilyen okból nem a családjával tölti ezeket a napokat és az év minden egyes napját, hogy megtalálja létezésének minden pillanatában a Fényt, amely benne is ott van és vezeti őt egy szebb világ, egy sokkal igazabb világ felé, ahol a  fagyos szív is lángol, ahol összeölelkezik minden ember, hiszen “Testvér lészen minden ember, merre lengnek szárnyai.”
Juhász Gyula:
Testvéreim, itt mind vak, aki balgán
Tűnő örömben üdvöket kutat,
Ki istent vár a múló gyönyör arcán:
Mind vak szegény, ki nem talál utat.
És nem vak az és ő meg fogja látni
Istent magát mind, kinek lelke fény,
Minden világi pompák csillogási
Kialszanak, ha Isten fénye kél.
Szeressetek: ezt mondja az Apostol
S ennél különbet nem mond senkise.
A betlehemi békés csillagokból
Üzeni ezt ma a Szívek Szíve!

Kedves Látogató, Testvérem! Életed minden egyes pillanatában tárd ki, lobogtasd és lengesd szárnyaid!

Visnyei Ferenc/Visó

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét