Kezdőlap Egyebek Meghirdették a jelentkezést a 2023-as szegedi Thealter fesztiválra

Meghirdették a jelentkezést a 2023-as szegedi Thealter fesztiválra

124
0

Meghirdették a jelentkezést a 2023-as Thealter nemzetközi színházi fesztiválra, melyet a tervek szerint jövő július 28. és augusztus 5. között rendeznek meg Szegeden – tájékoztatta a szervező MASZK Egyesület az MTI-t.

 

 

    Az 1991-ben alapított Thealter Magyarország legrégebbi, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja, a hazai színházi élet egyik legrangosabb, európai viszonylatban is jegyzett összművészeti eseménye. A fesztivált minden esztendőben nyáron rendezik meg, központi helyszíne a szegedi Régi Zsinagóga, de láthat a közönség előadásokat a Szegedi Nemzeti Színház balett-termében, a Kisszínházban, a Grand Caféban és az újszegedi ligetben is.

A rendezvényt a műfaji sokszínűség jellemzi: a prózai előadások mellett kortárs tánc és bábprodukciók, részvételi színház, monodrámák, szabadtéri előadások is szerepelnek a programban. A fellépők között hangsúlyos helyet kapnak a fiatalok, a női alkotók, a produkciók közt az aktualitásokra reflektáló kortárs témák. A fesztivál-előadásokat számos szakmai program kíséri, blog jr., a Theatler kritikusműhelyének fiatal résztvevői minden előadásról beszámolót írnak, a Kritikus szekcióban pedig délutánonként beszélgetések hallhatók az előző nap fellépőivel.

Jön a Blue együttes is 2023-ban Szegedre, a Deja Vu Fesztiválra

A szervezők hazai és határon túli magyar, elsősorban, de nem kizárólag független színházi társulatok, alkotócsoportok, alkotók jelentkezését várják január 27-ig. Az alkotók olyan előadással pályázhatnak, melyet május 1-jét követően mutattak be vagy jövő május végéig tartják a premierjét.

 

    A pályázathoz a társulatnak a jelentkezéshez mellékelnie kell a színlap és a darab ismertetője mellett többi közt a produkcióról készült fényképeket és egy vágatlan videót is.

 

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét