Kezdőlap Egyebek Átadták a Fine Art Hungary – Az év műtárgya programsorozat díjait

Átadták a Fine Art Hungary – Az év műtárgya programsorozat díjait

249
0

Verebics Ágnes Globeface című alkotása a kép kategóriában, míg Polgár Botond Pártorzó című munkája a szobor kategóriában lett a győztes a vasárnap záruló Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 programsorozatán – közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

 

Verebics Ágnes Globeface című alkotása

http://aukcio.artotek.hu/

 

    Mint a közleményben felidézték, Az értéktartás lehetőségei az értékvesztés világában címmel indult áprilisban a Fine Art Hungary programsorozat, amelyen 115 hazai képzőművész indította el egy-egy alkotását. Az induló művészgárda gerincét a tavaly megalakult Fine Art Hungary TOP100 művészkör tagjai alkották.

Pártorzó

A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 programsorozat legjobb alkotásai közül a program szakértői testületének szavazatai alapján dőlt el, hogy az idén melyik alkotás lesz az év műtárgya.

A közlemény szerint a díjátadón Szurcsik József festőművész, a testület elnöke az alkotások értékelésekor elmondta: “a művész dolga az, hogy tegyen fel világos kérdéseket ebben a zavarodott világban, legyen biztos önmagában és hite szerint teremtsen újfajta értékeket a régiek mellett”.

Polgár Botond Pártorzó

 

Idézték Kriza Zsigmondot, a Fine Art Hungary alapító igazgatóját is, aki kiemelte: a témaválasztás tejesen szabad volt, ezért különösen figyelemre méltó, hogy a díjátadón bemutatott tíz alkotásból hétnek a bolygó védelmének, a természeti környezet megóvásának fontossága a témája.

 

Ezek közé tartozik Verebics Ágnes festménye, a Globeface is, amely az egyénnek az egész bolygó iránti felelősségét hangsúlyozza azáltal, hogy az embert arccal és tekintettel rendelkező elnyomó erőként ábrázolja – olvasható a közleményben.

 

Mint írták, a program célja az, hogy a hazai mesterek új alkotásaiból kiemelkedő művek a csúcsalkotásoknak kijáró érdeklődés révén a közgondolkodás hangsúlyos, ikonikus részévé váljanak. A győztes művek alkotói Dorogi János Ars naturae című kisplasztikáját vehették át az Aranybástya étteremben megtartott díjátadón.

 

A Fine Art Hungary programot szervező artotek.hu művészeti portál online árverésre bocsátja a TOP-listás alkotásokat. Az online licit az artotek.hu aukciós felületén (www.aukcio.artotek.hu) december 20-ig tart.

 

MTI/Kiemelt -és nyitókép: http://aukcio.artotek.hu/Verebics Ágnes: Globe Face/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét