Kezdőlap Divat, szépség Ruhacsere-börze az Európai Hulladékcsökkentési hét keretében a szegedi Somogyi-könyvtárban

Ruhacsere-börze az Európai Hulladékcsökkentési hét keretében a szegedi Somogyi-könyvtárban

335
0

2022. november 22. (kedd) 15-18 óra, a Somogyi-könyvtár alagsorában, a ruhatárral szemben

Nemcsak ruhavarrással, valamint a megunt ruháink konténerbe történő bedobásával tehetünk azért, hogy fenntartható legyen az öltözködés, hanem úgy is, hogy az új helyett jó minőségű használtat veszünk, valamint használt, de kiváló állapotú darabokra cseréljük saját hasonló ruháinkat. Szegeden is egyre több ruhabörzét és csereberét szerveznek.

 

 

 

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) keretén belül a Somogyi-könyvtár és a RecyCool közös együttműködéssel és szervezéssel szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmódra, a ruhaipar mérhetetlen szennyezésére és arra, miként tudunk tenni ellene. (EWWR lényege: a helyi és regionális hatóságok vezetésével összehozzák a különböző szereplőket – lakosság, oktatási intézmények, üzleti szereplők, civil szervezetek, egyesületek –, akik figyelemfelkeltő akciókat szerveznek a hulladékcsökkentési tudatosság növelése érdekében) A könyvtár együttműködő partnere, a RecyCool nevű üzlet fiatal tulajdonosa, Barta Eszter rendkívül elkötelezett a környezettudatos életmód népszerűsítése, a környezetvédelem iránt. Üzletében (mely turi és butik fúziója) használt ruhákat lehet vásárolni, de lehetőség van leadásra is. Feketesas utcai, kellemes hangulatú boltjába bárki beviheti megunt, de tiszta és szép ruháit, amelyekért cserébe „egyenleget” kap, ezt 1 éven belül lehet levásárolni.

https://recycool.hu/

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében egy hasonló tematikájú Ruhacsere-börze kerül megrendezésre a Somogyi-könyvtárban.

 

Hogyan működik egy ilyen esemény?

– Válogasd ki az otthon már megunt, nem használt ruhadarabjaidat/kiegészítőidet és hozd el őket (a RecyCool üzlete biztosít egy alapcsomagot, amiből már odaérkezéskor tudtok válogatni)

– Gyere az asztalunkhoz, regisztrálj és add le a hozott ruhákat. Mi feljegyezzük, hány darabot hoztál és egyértelműen ugyanennyit vihetsz el. Adunk egy sorszámot, így adminisztrálva lesz minden, és ez fog feljogosítani arra, hogy átnézd a ruhákat és ingyen elvihesd azokat a darabokat, melyek megtetszenek neked!

 

 

Kérés:

csak olyan állapotú és minőségű ruhákat hozzatok be, melyeket Ti is szívesen felvennétek és viselnétek! Gyermekruhákat is lehet hozni. A megmaradt ruhák egy részét a RecyCool mindig a HACUKA, a jótett-helynek ajánlja fel jótékonysági adományként.

 

A használtruhák cseréje nem csak a pénztárcánk barátja, hanem a környezetünké is.

szegedi Somogyikönyvtár

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét