Kezdőlap Egyebek Kiállítások, irodalmi és gyerekprogramok a SlowXmas adventi programsorozaton

Kiállítások, irodalmi és gyerekprogramok a SlowXmas adventi programsorozaton

179
0

Sokszínű programkínálattal, többek között kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, irodalmi és gyerekprogramokkal, valamint koncertekkel várja az érdeklődőket a SlowXmas adventi programsorozata Budapesten – tudatták a szervezők kedden az MTI-vel.

 

    Mint írják, a zsúfolt bevásárlóközpontok helyett élményeket és művészetet kínálnak az adventi időszakban Budapest tematikus utcái: a Falk Art& Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca).

 

A tájékoztatás szerint a péntektől és december 24-ig tartó programsorozaton a kiállításoké a főszerep: a képzőművészet iránt érdeklődők számára a KultUnio K11 Labor elnevezésű kiállítóhelyén a Lovrity Anna Katalin animációs filmrendező és illusztrátor Az elveszett fagyigombóc című kiállítását ajánlják, a Bartók Béla úton található K.A.S. Galériában pedig a Szántó István a hagyományos népi tárgykultúra, valamint az épített örökség sajátosságaiból kiinduló alkotásai tárulnak fel.

 

Szintén a K.A.S. Galériában Faur Zsófi szervez karácsonyi kiállítást és vásárt. A Ráday Soho 2B Galériájában Aleksandar Zograf szerb grafikus, képregényrajzoló munkásságából nyílik tárlat. A Falk Art & Antique Street mintegy 30 kisebb és nagyobb galériájában lehet válogathatni egyedi ajándékokat karácsonyra – írják.

 

A közlemény felidézi, hogy az aukciósházakban is lesznek programok, a Nagyházi Galéria hagyományosan többnapos, karácsonyi árverésén például 19. és 20. századi festményekre, bútorokra, ezüsttárgyakra, ékszerekre lehet licitálni, és lesz jótékonysági aukció is. A Bodó Galéria is árverést szervez, aukciós kiállítása pedig december 1-je és 14. között várja a látogatókat.

 

A zenei programok részeként egyebek mellett a Ráday Sohón Frederick Cornelius muzsikus, énekes, dalszerző ad koncertet, Havasi-Hollanda György gitárjátéka pedig a Bartók Béla úton található Kis Présházban lesz hallható.

 

A Falk Miksa utcában idegenvezető-műtárgybecsüs vezetésével indítanak téli “kincskereső sétákat”, az utca kávézói pedig koncertekkel várják az érdeklődőket – írják.

 

A Bartók Béla úton a helyi borkultúrát is felfedezhetik az érdeklődők, a Gellért-hegy déli lejtője ugyanis a római kortól egészen a 19. század végéig jelentős bortermelő vidék hírében állt. Szintén a Bartók Béla úton szervez detektívjátékot a Kameraszínház Egyesület.

 

A közlemény szerint a közösségi alkotás részeként a Bartók Béla úton található Emlékmackó Műhelyben kézműves foglalkozásokat, a BBB KultPontban pecséttervező és -print készítő workshopokat, a Kornél kávézó és galériában pedig adventi önismereti meseworkshopokat szerveznek.

 

A részletes programkínálat a www.bevasarloutca.hu weboldalon érhető el – olvasható az összegzésben.

MTI/https://bevasarloutca.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét