Kezdőlap Egyebek Advent – Fényfestéssel, ünnepi koncertekkel és csaknem félszáz kitelepülővel várják az ünnepre...

Advent – Fényfestéssel, ünnepi koncertekkel és csaknem félszáz kitelepülővel várják az ünnepre készülődőket Pécsen

87
0

Koncertek és mesék mellett 3D-s karácsonyi fotóelemek, fényfestés és az adventi vásár több mint félszáz kitelepülője gondoskodik az ünnepi hangulatról a hagyományos pécsi Adventi Kézműves és Mesevásáron, amelyet november 25. és december 24. között rendeznek Pécsen, a Széchenyi téren.

 

 

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 16 gasztronómiai és 31 kézműves kitelepülővel megtűzdelt pécsi adventi programsor a Csurgó zenekar karácsonyi koncertjével kezdődik meg november 25-én, pénteken este, majd minden pénteken, szombaton és vasárnap karácsonyváró koncerteket rendeznek. Fellép többek között Szűcs Gabi Quartet, a Szőke Niki Quartet, Tamás Éva és barátai, Csemer Boglárka (Boggie), a Four Fathers és a Fool Moon acapella együttes.

 

A Mesekuckóban Bogárdi Aliz, Matta Lóri, Stenczer Béla, Köles Ferenc, Herczeg Adrienn, Czéh Dániel, valamint Czirják Erika pécsi meseíró olvassa fel kedvenc adventi meséit minden hétvégén, de szombatonként a Pécsi Nemzeti Színház erkélykoncertjeit is élvezheti a közönség, továbbá december 2-án a Művészetek és Irodalom Házában feltárul az adventi verskalendárium, december 6-án pedig a Mikulás tesz látogatást az adventi vásárban – olvasható a közleményben.

 

December 18-án bárki csatlakozhat az adventi felvonuláshoz, amelynek keretében a Mária és József szálláskeresését megelevenítő – a székesegyház ellett álló Magtártól a Széchenyi térig zajló – meneten vehetnek részt az érdeklődők délután fél négytől.

 

Szombatonként az ökumené jegyében más-más felekezet képviselőjével zajlik a központi adventi koszorú gyertyagyújtása a Széchenyi téren, míg hétfőtől csütörtökig a Rotary Club Pécs szervezésében diákokból álló művészeti csoportok produkciója színesíti a vásárt – sorolták a kommünikében.

 

A Széchenyi téri dzsámi animált, ünnepi fényfestéséről idén is LaLuz Visual Studio gondoskodik, míg hétvégente az az adventi gyerekrajzpályázat legszebb alkotásait vetítik a 16. században emelt épület homlokzatára.

 

A pécsi adventi vásár újdonsága a Széchenyi tértől pár lépésre lévő Kossuth térre érkező négy hatalmas 3D-s ünnepi fotóelem: a közlemény szerint a szelfimackó a gyerekek kedvence lesz, a rénszarvasszánba pedig a felnőttek is beülhetnek, de egy léghajó és egy óriási ajándékdoboz is várja a fotózkodni vágyókat.

 

A rendezvénnyel egy időben a Pécsi Püspökség is minden korosztályt megszólító adventi programokkal várja az érdeklődőket. A vasárnapok kivételével minden nap hajnali hatkor roráté szentmisét celebrálnak a pécsi székesegyházban, míg az adventi hétvégéken templomi idegenvezetés, hangversenyek, tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások várják az érdeklődőket.

 

    A világi és egyházi programokról az adventpecs.hu és a pecsiegyhazmegye.hu oldalon olvashatók további részletek.

 

MTI

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét