Kezdőlap Egyebek Rangos európai fesztiválon mutatkozik be a Recirquel

Rangos európai fesztiválon mutatkozik be a Recirquel

107
0

A lipcsei euro-scene a kontinens legprogresszívebb színházi és táncprodukcióit mutatja be

 

November 11-én az euro-scene Lipcse fesztiválon mutatja be nagysikerű November 11-én az euro-scene Lipcse fesztiválon mutatja be nagysikerű MyLand című produkcióját a Recirquel. A kortárs színházi és táncelőadások európai seregszemléjén a kontinens társadalmi szempontból leginkább aktuális, a műfaji határokat feszegető, innovatív produkcióit állítják színre évről évre. A Vági Bence rendezte MyLandnek különleges aktualitást ad az Ukrajnában zajló háború.

 

A társulat ukrán artistaművészei a szülőföldjükhöz, otthonukhoz fűződő kapcsolatukról mesélő darabbal szólnak a közönséghez. MyLand című produkcióját a Recirquel. A kortárs színházi és táncelőadások európai seregszemléjén a kontinens társadalmi szempontból leginkább aktuális, a műfaji határokat feszegető, innovatív produkcióit állítják színre évről évre.

 

A Vági Bence rendezte MyLandnek különleges aktualitást ad az Ukrajnában zajló háború. A társulat ukrán artistaművészei a szülőföldjükhöz, otthonukhoz fűződő kapcsolatukról mesélő darabbal szólnak a közönséghez.

 

 

Csak az idei évben több mint 60 alkalommal mutatták be külföldön a Recirquel MyLand című előadását, amely az egyik legkeresettebb magyar kulturális produkcióvá vált a nemzetközi színtéren. A 2018-ban debütált, Vági Bence rendezte MyLandeteddig tizenkét országban játszották a kontinensen, a társulat a darabbal Európa legnevesebb fesztiváljain lépett fel és aratott komoly szakmai és közönségsikert. Nemrégiben a világ vezető művészeti TV csatornája, az ARTE forgatottegész estés dokumentumfilmet a produkcióról és a társulatukrán művészeiről.

 

 

A MyLand most a kortárs tánc és színházi produkciók egyik legjelentősebb európai seregszemléjére kapott meghívást. Az idén 32. alkalommal megrendezett euro-sceneLipcse fesztiválon mindig az adott év legaktuálisabb előadásait mutatják be a nemzetközi közönségnek.

 

A hatnapos program középpontjában azinnovatív színházi és táncprodukciók legújabb formái állnak: olyan bátor, kísérletező, társadalmilag elkötelezett és releváns műveket mutatnak be, amelyek nemcsak esztétikai szempontból lenyűgözőek, hanem erősen hatnak az érzelmekre, elgondolkodtatnak, és lehetőséget adnak a további diskurzusra.

 

„Nagyon izgalmas, hogy egy olyan rangos nemzetközi fesztiválon léphetünk fel, amit mintha a MyLandre szabtak volna. A cirquedanse műfaj ezzel a produkcióval vált érett zsánerré, a háború miatt pedig egyik pillanatról a másikra vált hátborzongatóanaktuálissá az előadás” – mondta Vági Bence. A Recirquel művészeti vezetője hozzátette, ennek is köszönhető, hogy noha egy négy éve debütált darabról van szó, folyamatosan kapják a meghívásokat a világ minden tájáról.

 

 

A MyLand a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvözi. Az alkotás az emberiség gyökereit kutatva, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba. A MyLand különlegessége, hogy a produkcióban kizárólag külföldi művészek szerepelnek: Vági Bence hét, zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artistát hívott meg, és az ő személyes élettörténetüket kutatva hozták létre a produkciót. Az alkotás kiindulópontja kifejezetten az artisták származása, hovatartozása volt, az ő gyökereik rajzolták ki a produkció vázát. Az előadás során a művészek földdel borított színpadról emelkednek fel, középpontba állítva kapcsolatukat saját szülőföldjükkel.A produkció zenei világa is a résztvevő artisták gyökereit, a szülőföldjüket idézi: a felhangzó ukrán népzenei motívumokat Both Miklós Fonogram-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő kutatta fel.

 

 

A MyLandetaz euro-scene Lipcse keretébennovember 11-én és 12-én mutatják be színház SchauspielLeipzig (városi színház) nagyszínpadán. A fesztivált követően a MyLandnovemberben és decemberben Franciaországban turnézik, Magyarországon legközelebb december 27-én lesz látható a produkció a Müpa Fesztivál Színházban.

 

www.recirquel.com

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét