Kezdőlap Egyebek Ami kell egy utazáshoz: természetes kíváncsiság, eltökéltség, és a komfortzónánkból való kilépés...

Ami kell egy utazáshoz: természetes kíváncsiság, eltökéltség, és a komfortzónánkból való kilépés – 13. Járatlan Utakon Fesztivál

80
0

Elkészült a 13. Járatlan Utakon Fesztivál programja ezen a szép színes plakáton, amit már most szeretünk, hisz rengeteg érdekesség lesz idén is.

Ezen a november 12-13-i hétvégén nem érdemes más programot szervezzetek, hisz mi összesen 109-et terveztünk nektek. 24 órányi, intenzív, 6 teremben zajló, előadásokat, kerekasztalokat, workshopokat, táncokat láthattok, hallgathattok majd.
Illetve ahogy a logókból látjátok, két szuper kisvállalkozás-étterem fog finomakat főzni a két napon és egy kávézó biztosítja az erős feketéket.
Töltsétek le ezt a szép színes képet és böngésszétek, legyen nálatok digitális eszközeiteken!🙂
Illetve a weboldalról még nagyobb felbontásban letölthető: https://www.jaratlanutakon.hu/13-fesztival-program/

 

13. Járatlan Utakon Fesztivál program

Mi is ez a Járatlan utakon fesztivál?

 

 

2014-ben szerveztük először ezt a low budget hátizsákos fesztivált, mely már 11. alkalommal kerül megrendezésre idén.

 

Az elsődleges célunk az volt, hogy bátorítsuk a fiatalokat az utazásra, s hogy az előadók példáján keresztül bizonyítsuk, hogy nem feltétlenül sok pénz kell az utazáshoz, hanem természetes kíváncsiság, eltökéltség, és a komfortzónánkból való kilépés. Mindez lehetséges, s ezt be is mutatják előadásaikban saját életükön, utazásaikon, kalandjaikon keresztül.

 

A fesztivál összehozza Magyarország független utazóit, akik különleges helyekre jutottak el, vagy érdekes vagy extrém módon utaztak. Ők tartanak képes élménybeszámolókat, adnak ötleteket, tanácsokat és inspirációt az érdeklődőknek.

 

A járatlan utakon fesztiválokat mindig színes koncepció szerint állítjuk össze.

 

Természetesen van egy geográfiai körbetekintés, ahol világkörüli utakat vagy egy kultúrterületet, országot mutatnak be az előadók. Eddig már bejártuk a világot az Antarktiszitól Izlandig, Amerikától a Távol-Keletig több mint 60 országot átölelve. Volt már Afganisztán, Szomáliföld, Észak-Korea, Bhután, Pápua-Új Guinea, Dél Amerika, Közép-Ázsia, Irán, Pakisztán, Csendes-Óceán,  Dzsibuti, Karib Szigetek, Kongó, Zambia, Malawi, Etiópia, Marokkótól Egyiptomig a Maghreb, USA, Bangladesh, Patagónia és természetesen Európa, Balkán valamint a Kárpát-medence is.

 

Minden évben sok világkerülő utazót ismerhetünk meg, akik hónapokon, éveken keresztül utaztak. Indonézia, Kolumbia, Izland, Új-Zéland, Ausztrália, Irak-Kurdisztán, Törökország, Freörer Szigetektől – Lappföldig Skandinávia, Oroszország, Kambodzsa, Niger-be kalauzolnak el minket a kalandjaikon keresztül.

 

A járatlan utakon fesztiválon mindig voltak tematikus blokkok amik az utazás technikai oldalát mutatták be: repjegyvadász, fotózási ötletek és tippek, gasztro utazás, természetes nyelvtanulás, digitál nomádkodás, hogyan utazz gyerekkel, mit vegyél észre a biodiverzitásból ami körbevesz útjaid során?

 

Idén is megtudhatunk érdekes dolgokat a sharing economy-ról illetve az iszlám világról és megismerhetjük milyen is az utazás filozófiai aspektusa, a belső utazás.

 

 

Különböző projektek is helyet kaptak a fesztiválon, pl. utazás pénz nélkül, zarándokúton, karavánnal, vagy minimál büdzsével, vagy önkéntesként hogyan juss ki külföldre, vagy újságíróként hogyan jutott el valaki 173 országba.

 

 

A fesztiválon minden típusú utazás bemutatásra került: gyalog, kerékpárral, motorral, autóval, stoppal, lovon, vonattal, vitorlással, kajakkal, s volt már a híres kerekes székes utazó is.

 

Lesz idő kérdésekre is, ahol feltehetik a látogatók kérdéseiket az előadóknak, sőt lesz utazási tanácsadás blokk is, ahol hasznos ötleteket kapnak az éppen utazni készülők tapasztalt világutazóktól stoppolástól a mit pakoljunktól a hogyan oldjuk meg és a mire vigyázzunk témaköréig..

Kitaláltunk 20 perces előadásokat 1-1 témakör körül (fesztiválok a világban, hazai járatlan utakon, kurdisztán, covid sztorik) és TED jellegű előadás blokkokat.

 

A legsikeresebb ötlet a kerekasztal beszélgetések voltak (kb. 48 a fesztivál 2 napja alatt), ahol utazókkal, bloggerekkel lehetett találkozni egy adott témakör kapcsán és interaktívan kérdezni.

 

Minden alkalommal egy különleges ország vega – vegán és  mentes konyhájával is megismerkedhetnek a fesztiválunkra látogatók.

 

 

Természetesen idén is az előadók és ismert bloggerek dedikálják majd eddig megjelent könyveiket.

 

 

Igyekszünk kiegészítő különleges programokkal is színesíteni az utazás világát: hangszer simogató és bemutató, mászófal, népek táncai bemutató, 3D sisakkal beutazni  a világot, vagy csak a Selfiemat előtt pózolva jutni el különleges vidékekre különleges öltözetekben.

 

Lesz idén is utazási kvíz, ahol a támogatóink ajándékait és kedvezményeit, illetve különböző felajánlásokat nyerhettek.

 

Mindezeket nyújtja idén is a Járatlan Utakon Fesztivál.

 

www.jaratlanutakon.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét