Kezdőlap Divat, szépség Frekvenciaváltó fontossága és szerepe

Frekvenciaváltó fontossága és szerepe

300
0

Mindent a frekvenciaváltókról

 

Webáruházunkban új termékként kínálunk aszinkron villanymotorokhoz frekvenciaváltókat.

 

De mi is az a frekvenciaváltó? Milyen előnyei vannak a használatának? Igyekszünk minden fontos információt megosztani önökkel.

 

 

Az aszinkron villanymotorok fordulatszám változtatásának igénye gyakori jelenség manapság, gondoljunk csak a széles körben elterjedt egyenáramú hajtásokra, melyek már jó ideje fontos részét képezik a különféle ipari hajtásoknak. Az iparban legelterjedtebb, nagy darabszámban alkalmazott villamos forgógép a háromfázisú aszinkron motor. A Magyarországon használt háromfázisú aszinkron villanymotorok működése általában 50 Hz-es váltakozó feszültségű hálózatra van kapcsolva. Egy friss statisztikai felmérés szerint ezeknek a  motoroknak csak az egy tizede rendelkezik frekvencia váltóval.  A technológiai igény a fokozatmentes fordulatszám változtatásra gyorsan és egyszerűen kielégíthető. A frekvenciaváltók használata jelentős energiamegtakarítással párosul.

 

A direkt indítással szemben tulajdonképpen itt frekvenciafelfutás valósul meg, tehát a hálózatot a berendezések beindítása nem terheli indításkor.. Az energiamegtakarításon kívül fontos szempont még a felhasznált hálózati elemek méretezésénél jelentkező megtakarítás is. Frekvenciaváltók használatával egy jól és precízen automatizált rendszer hozható létre.

 

A frekvenciaváltók technológiája rohamosan fejlődik, a készülékek egyre olcsóbbá válnak és egyre több hasznos funkciót képesek ellátni.

 

Az aszinkron villanymotorok két részből állnak, egy álló részből és egy forgórészből. Amikor a villanymotort egy elektromos hálózathoz kapcsolunk az álló részben mágneses mező keletkezik, melynek hatására a forgó részben feszültség keletkezik. Ez a feszültség megegyezik a hálózat feszültségével. Az így kialakult feszültség idéző elő a villanymotorban a forgó mozgást. Feszültség szabályzás nélkül a villanymotor fordulatszáma szinte állandó. A frekvenciaváltónak fontos feladata  a motor védelme. Legfontosabb motor védelmi funkciói a következők: túlmelegedés, túlfeszültség, túl sok áram vagy túl terhelés elleni védelem.

 

Ha villanymotorral vagy frekvenciaváltóval kapcsolatos kérdése lenne. Kérem forduljon hozzánk bizalommal.

Szponzorált tartalom

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét