Kezdőlap Divat, szépség Melyik hangszer a neked való?

Melyik hangszer a neked való?

281
0
Amikor egy hangszer megtanulására adjuk a fejünket, akkor mindenki azonnal a legnépszerűbb hangszereket akarja. Egyszerűen azért, mert azok számítanak trendinek. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy pont az a típusú hangszer lesz az, amiben ki tudunk teljesedni. Hogyan találjuk meg tehát a saját hangszerünket?
Musical instruments on a chair and note holder against wooden background

Induljunk ki saját magunkból

 

Az elektromos gitár kifejezetten menőnek számít. Viszont ha elsődlegesen mindig is a lírai zenék és a romantikus hangzású dallamok vonzottak, inkább egy akusztikus verziót válasszunk. Ha ugyanis nem élvezzük eléggé az általunk megszólaltatott dallamokat, akkor gyakorolni sem fogunk eleget, vagyis az egész hangszer megvétele pénzkidobás lesz. A saját zenei ízlésünkből induljunk tehát ki, és ne abból, ami jelenleg népszerű. A disco és a hip-hop zene kedvelői minden bizonnyal nem fognak úgy élvezni egy basszusgitárt, mint például egy szintetizátort.

 

Döntsük el, milyen hangulatot szeretnénk teremteni a hangokkal

 

Minden hangszer kicsit más érzelmet és hangulatot hív életre. Nem véletlenül alkalmaznak különféle hangszereket a színházakba, az egyes események aláfestésére. A hegedű sírhat, az oboa különös, misztikus és kicsit keleties hangzást ad a zenének, amíg a dob erős, határozott ütemeket ad. Ezért a legjobb, ha a kedvenc hangulatunkat kiragadva választunk hangszert, és az alapján próbáljuk eltalálni, melyiket halljuk és érezzük szívesen. Az érzéseknek pedig ebben az esetben nagy szerepe van. A hang ugyanis rendkívül hatékonyan képes spontán érzéseket előcsalni belőlünk. Amelyikkel tudunk azonosulni, azt válasszuk. Ezen kívül néha megesik, hogy bizonyos emlék, vagy érzet máshogy köt minket adott hangokhoz. Ha például a hegedű hangja szomorkás hangulatot vált ki belőlünk, akkor döntenünk kell. Ez a hangulat így jó lesz-e számunkra, vagy inkább olyan hangszeren tanuljunk, aminek a hangjától vidámabbak leszünk? Sokan egyébként pont a lelki relaxációjuk és kifejeződésük miatt tanulnak valamilyen hangszeren.

 

A zeneterápia egy régóta ismert eljárás ilyen megoldással is, és igencsak hatékony. Például van, akinél a hárfa vagy a zongora teljesen meditatív, elmélyült állapotot idéz elő, és azért játszik rajta, mert így meditál és relaxál. Vagyis a hangszereket kifejezetten relaxáló és önterápiás céllal is kiválaszthatjuk a magunk számára.

Szponzorált tartalom

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét