Kezdőlap Divat, szépség A MÉZGA CSALÁD TÉRT VISSZA A DÍJAZOTT VATES LEGÚJABB KOLLEKCIÓJÁBAN

A MÉZGA CSALÁD TÉRT VISSZA A DÍJAZOTT VATES LEGÚJABB KOLLEKCIÓJÁBAN

150
0

#designmenedzsmentg #divat #mézgacsalád #vates #retro #kultkocsma #csányipéter #báránybence


Az irodalom inspirálta ruházati termékeivel híressé vált hazai brand Elismerő oklevelet szerzett a Design Menedzsment Díj átadóján eddigi kulturális szerepvállalásáért, közösségformáló törekvéseiért és designalapú stratégiájáért.

A most elismert tevékenységüket, azaz a klasszikusok divatba hozását folytatva a márka nemrég ismét egy retro magyar mesefilmet, a Mézga családot, elevenített fel egy kollekció formájában.

Bárány Bence és Csányi Péter márkatulajdonosok a Vates 2019-es alapítása óta klasszikusok modernizálására törekszik azok utcai divatba emelésével. Magas minőségű alapdarabjaikon kezdetben költők arcképeit és idézeteket jelenítettek meg, majd más művészeti ágak bevonásával összművészeti markává váltak. A Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt 2021-es listáján is szereplő alapítók innovatív és értékmegőrző szándékának hála számos régi magyar mesefilm tért már vissza streetwear alapdarabokon.

A márka Mese Kollekciójának legújabb dropja a Mézga családot emeli be a divatba. A kollekció darabjai között megtalálható például a minimalista stílusú Hufnágel Pisti póló, amivel egy kis humort csempészhetnek a mindennapjaikba a mese rajongói. A Kapcs Ford és az Aladár & MZ/X darabok pedig a márkára gyakran jellemző színes, játékos, nosztalgikus vonalat viszik tovább. A basic pólók mellett kiegészítők, telefontokok és vászontáskák is megtalálhatók a dropban.

A design szakszerű alkalmazásáért és menedzseléséért,  designtudatos szemléletéért kitüntetett márka eredeti értékei megőrzése mellett innovációra is törekszik. A 2019-es alapítás óta dinamikusan növekvő brand életében szükségessé vált új célok kitűzése. A Vates x Mézga család a márka rebranding folyamatát követően, annak tükrében született. Így ez a kollekció már tanúsítvánnyal rendelkező, organikusan termesztett gyapotból készült pamut pólókból áll. A brand új környezetvédelmi irányelvei mentén a korábban bemutatott mintáik is már organikus pólókon rendelhetők.

A fenntarthatóságra törekvés mellett a márka arculata, logója és szlogenje is megújult, valamint a jövőben szeretnének még inkább illeszkedni a trendekhez, hogy a klasszikusok minél több emberhez eljuthassanak.
Vates Marketing & PR

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét