Kezdőlap Egyebek Szegedi könyvtári séták – Prevenciós és rekreációs nap a Somogyi-könyvtárban a női...

Szegedi könyvtári séták – Prevenciós és rekreációs nap a Somogyi-könyvtárban a női egészség megőrzéséért

77
0

2022. október 4. (kedd) 9.00-18.00 – helyszín: Somogyi-könyvtár földszint, alagsor

A Somogyi-könyvtár már több ízben szervezett a Mályvavirág Alapítvánnyal összefogásban olyan programokat, amelyek felhívják a figyelmet a női daganatos betegségek prevenciójának a fontosságára. Október 4-én egy prevenciós és rekreációs nap keretében várják mindazokat, akik számára fontos a testi és lelki egészség, egészen délelőtt 9 órától este 6 óráig. A nap folyamán információs szóróanyagokkal, valamint villámkvízzel is készülnek a résztvevőknek. A villámkvízt kitöltők egy-egy értékes Zsákbamacska könyvet választhatnak ajándékként!

Továbbá a szervezők prevenciós, én-idős kézműveskedésre is várnak mindenkit, akit érdekel a hagyományos magyar népművészet egyik izgalmas területe, a nemezelés. A nemez nyakláncok, karkötők elkészítéséhez az anyagokat és eszközöket a könyvtár biztosítja, nem lesz másra szükség, csak a két kezükre! A kreatív kézműveskedés 10-12 és 13-15 óráig a Somogyi-könyvtár alagsorában kerül megrendezésre.

Az ideiglenes stand az Adminisztrációs pult mellett található!

A Mályvavirág Alapítvány „a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért”, 2013 májusában alakult meg. A létrehozás oka az volt, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozik. Az elmúlt években a Mályvavirág Alapítvány kapoccsá vált a méhnyakrákos nők, az orvosok, a védőnők, a hatóság, a média és a lakosság között. Számos programmal, kezdeményezéssel dolgoznak azért, hogy az egészséges nők tudatossá váljanak a méhnyakrák megelőzésben, programokkal, kiadványokkal segítve a tájékozódást.

Ennek érdekében több programsorozat is létrejött már. Így például 2014 óta megrendezésre kerül az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét. Az ország számos pontján jöttek létre Mályvavirág Pontok, így helyi szinten is könnyebb koordinálni a segítő munkát.

A szegedi Mályvavirág Pont Schwimmer-Tóth Timea vezetésével működik.

Az alapítvány a mályvavirágot választotta szimbólumaként, az érett nő virágára utalva, amely szívós, kitartó és nagyon szép, olyan, mint a női lélek. Néha azonban az ő szirmai is megsérülnek. Ekkor elengedhetetlen a segítség.

Szegedi Somogyi-könyvtár/Mályavirág Alapítvány

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét