Kezdőlap Egyebek Országos Könyvtári Napok – Változatos programok Békés megyében

Országos Könyvtári Napok – Változatos programok Békés megyében

65
0

Több Békés megyei könyvtárban is változatos programokkal várják a közönséget október 3. és 9. között az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatán, amelynek központi témája idén az esély és az egyenlőség.

 

 

    A szervezők tájékoztatása szerint a békéscsabai Békés Megyei Könyvtárban lesz kötészeti foglalkozás Petőfi naplója címmel, Kovács Nóri Szabadon című lemezének bemutatója és beszélgetés Zsuffa Tünde íróval az életről Az Ég tartja a Földet című könyve apropóján.

 

Író-olvasó találkozót és beszélgetést szerveznek A fecsegő kastély szerzőjével, Gévai Csillával is október 7-én, pénteken, de vasárnap egy Póstelekre szervezett adománygyűjtő túrán is megismerkedhetnek a regénnyel az érdeklődők.

 

A jótékonysági esemény célja a kárpátaljai könyvtárak megsegítése.

 

Szombaton szintén egy kirándulásra invitálják az érdeklődőket: autóbusszal lehet elmenni – csak az érvényes olvasójeggyel rendelkezőknek – Szarvasra, a Tessedik Sámuel Múzeum Szárazmalom és Könyvtárba, valamint a Körösvölgyi Állatparkba.

 

Október 5-én Zöldnap lesz, a Portéka Kézműves és Termelői Közösség mutatkozik be saját termékeivel. A könyvtár Digilaborjában pedig különböző kézműves foglalkozásokat szerveznek: lehet készíteni pilvaxos világító képeslapot és a “szabadságharc asszonyainak ékszereit”, továbbá megtekinthető a történelmi terepasztal-kiállítás.

 

Október 8-án megszervezik a II. Csabai Könyvbörzét is, ahol könyvek, társasjátékok, képregények cserélhetnek gazdát.

 

Rakonczás Szilvia, a könyvtár igazgatója elmondta, annak apropóján, hogy a megyei könyvtárak idén ünneplik fennállásuk hetvenedik évfordulóját, arra kérik az olvasókat, hogy a 70 év – 70 érv kezdeményezés kapcsán sorolják fel, szerintük miért fontos ma a könyvtár.

 

A gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárban október 3-án Bálint Ágnes-emlékkiállítás nyílik, amely egészen október végéig tekinthető meg. Bemutatják Kiss Ottó A kék oroszlán bezár című prózakötetét, és író-olvasó találkozót szerveznek Bauer Barbarával, A szív szabadságharcosai című könyv szerzőjével.

 

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár a rendezvénysorozat részeként véradást és kerékpártúrát is szervez, utóbbit Gádorosra, névadója halálának 128. évfordulója alkalmából. Emellett bemutatják Sulyok Csaba Viharsarok blues című könyvét, közönségtalálkozót szerveznek Hartay Csaba író-költővel, és koncerteknek is helyet adnak: fellép a Vízió zenekar, a Fiatal zenei tehetségek sorozatban pedig bemutatkozik a Noel Trio.

 

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét