Kezdőlap Egyebek Megkezdődött a Magyar Örökség Hónapja Kanadában

Megkezdődött a Magyar Örökség Hónapja Kanadában

91
0

Koncertek, előadások, magyar gasztronómiai fesztivál, filmvetítés, 1956-ról szóló fotókiállítás és több más program is várja az érdeklődőket az októberben zajló Magyar Örökség Hónapja programsorozaton Kanadában.

 

 

 

    Ontario parlamentje április 7-én fogadta el a törvénytervezetet arról, hogy 2022-től minden október Hungarian Heritage Month, azaz a Magyar Örökség Hónapja lesz – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

 

    A Magyar Örökség Hónapját Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nyitja meg szombaton.

 

 

    A hónap kiemelt eseményei a Nemzeti Kulturális Alap és a torontói főkonzulátus jóvoltából a Kelemen Quartett fellépése, a HungaroFest Toronto fesztivál lesz, ahol a magyar gasztronómia, magyar termékek és cégek mutatkoznak be a HEPA, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség támogatásával.

    A kanadai közönség megtekintheti az Nemzeti Filmintézet valamint a torontói főkonzulátus jóvoltából Grosan Cristina Legjobb dolgokon bőgni kell című filmjét. A Metropolitan Egyetemen a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szakmai közreműködésével a Fortepan archívumából nyílik 1956-os tematikájú kiállítás.

 

Az október 23-i hétvégén ismét magyar nemzeti színekkel világítják ki a Niagara vízesést, október 22-én gálavacsorát rendeznek, amelyen fellép Horváth Róbert zongoraművész, valamint Tóth Bettina hárfaművész.

 

    A Magyar Örökség Hónapjának programjai a www.hungarianheritagemonth.ca címen érhetők el.

 

Hungarian Heritage Month – Ontario

MTI/https://hungarianheritagemonth.ca/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét