Kezdőlap Egyebek Evezés – Kétnapos Dunai Regattát rendeznek a hét végén Budapesten

Evezés – Kétnapos Dunai Regattát rendeznek a hét végén Budapesten

162
0

Október első hétvégéjén a magyar felsőoktatási intézmények legkiválóbb evezős és sárkányhajós csapatai részére Dunai Regattát rendeznek a folyó leglátványosabb fővárosi szakaszán.

 

 

 

    A kétnapos esemény kapcsán a szervezők emlékeztettek, hogy azt legutóbb 2018-ban sikerült megrendezni.

 

A Margit hídtól, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületéig tartó szakaszon az evezős nyolcasokban profi egyetemista versenyzők csapnak össze, míg a sárkányhajós futamban vállalkozó szellemű amatőr egyetemisták mérkőznek majd meg egymással.

 

Az idei Dunai Regattán azonban az evezős sportágak mellett lehetőséget kínálnak a résztvevőknek, hogy más sportágakban – teqball, 3×3-as kosárlabda, szkander, sportmászás, röplabda, kerékpározás, strongman- és a cross challenge, illetve e-sport – is kipróbálják magukat.

 

A Műegyetem rakpartra kiérkező érdeklődők számára a népszerű nyári fesztiválok hangulatát kívánják megidézni a szervezők, akik ezúttal a sport mellett zenés és kulturális, a családok részére pedig külön gyermekprogrammal is készülnek. A fiatalok több sportágat maguk is kipróbálhatnak.

 

A szervezők továbbá kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra, így az érdeklődők a “Zöld Pontban” sokrétű, szemléletformáló információt kapnak, mindezt zöld aktivitásokkal, míg az “Egészség-sziget” keretein belül fizikai állapotfelméréssel, életmód-tanácsadással és melanómaszűréssel várják őket.

MTI/nemzetisport.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét