Kezdőlap Képzőművészet Fiatal képzőművészek munkáit állítja ki az Aranybástya étterem

Fiatal képzőművészek munkáit állítja ki az Aranybástya étterem

304
0

Fiatal képzőművészek számára nyújt bemutatkozási lehetőséget a Lónyay-Hatvani-villában működő Aranybástya étterem, ahol elsőként Hegedűs Alexandra Ecset nélküli vonások című kamarakiállítása látható szerdától.

 

 

 

    Az Aranybástya étterem szeretne lehetőséget adni fiatal és tehetséges képzőművészeknek arra, hogy elegáns környezetben, méltó történelmi helyszínen és panoráma mellett mutathassák be alkotásaikat a közönség előtt. A kamarakiállítások rendezésekor fontos koncepció, hogy minél sokszínűbb és izgalmasabb alkotók műveit állítsák ki a három havonta váltakozó tárlatokon – közölte az étterem az MTI-vel.

 

    Mint a közlemény emlékeztet, a hosszú történelmi múltra visszatekintő helyszínen, a budai Vár egykori Aranybástyájának helyén újraépült Lónyay-Hatvani-villában már a 19-20. században nagy társasági élet folyt. A jelenlegi üzemeltetők ezt a hagyományt szeretnék továbbvinni a jövőben is, egy összművészeti teret létrehozva izgalmas kulturális programokkal – hangsúlyozták.

 

A látogatók az étterem bejáratánál szabadon alkothatnak is: az ott elhelyezett vásznon mindig az aktuális kiállító képzőművész adja meg az alapmotívumot, hogy utána a vendégek tudják folytatni a képet saját ízlésük szerint. Az így készült művet jótékonysági árverésen értékesítik, a Zsótér Pál Alapítvány számára felajánlva az összeget.

 

A tárlatsorozat első kiállítója, Hegedűs Alexandra 1991-ben született Csongrádon, és Szegeden nőtt fel. A Tömörkény István Művészeti Szakközépiskolában, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Festészet Tanszékén tanult.

 

 

Számtalan csoportos kiállításon szerepelt főleg Pécsen, Budapesten és néhány szomszédos országban. Harmadik helyezést ért el az Országos Diákköri Konferencia festészet szekciójában, elnyerte a Fundamenta Amadeus Program ösztöndíját 2013-ban és 2014-ben, az egyetem Kriszbacher Ildikó ösztöndíját 2015-ben, és végül az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját 2016-ban. 2021 szeptemberétől a Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógusa.

MTI/aranybastya.com/Bence

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét