Kezdőlap Egyebek Mai ébredés – Az élet kérdései

Mai ébredés – Az élet kérdései

79
0

“Létezésem értelme az, hogy az élet kérdést tett föl nekem. Vagy fordítva: én magam vagyok a kérdés, amelyet a világhoz intéztek, és föl kell mutatnom a magam válaszát, különben csupán a világ válaszára hagyatkozhatom. Ez az a személy fölötti életfeladat, amelyet csak kínkeservesen valósíthatok meg.”/JUNG (híres svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus, Freud tanítványa, de sok dologban nem értett vele egyet!)

 

Számtalan kérdés vetődik fel bennünk életünk során, amikor óriásléptekkel járjuk  utunkat. Indulunk, megállunk, pihenünk vagy éppen tesszük vagy nem tesszük azt, amit kellene, de mégis haladunk valamerre, miközben kérdések sora fogalmazódik meg bennünk. Egyre több.

 

 

Gyerekként szerettem feltenni kérdéseket szüleimnek, az idősebbeknek- Sajnos olykor megsem vártam a feleleteiket, már újabbak születtek meg bennem. Kaptam válaszokat  mindegyikre, de valamiért nem tudtam hinni nekik, vagy nem voltam elégedett, nem tetszett. Kerestem a kis életem minden kérdésére a válaszokat! Még ma is így van, nem kapok meg mindenre mindig kielégítő válaszokat. 

 

A Ki vagyok én? ősi kérdéstől kezdve, Mi a Valami, Valaki, a semmi? A semmi van, de mi az a Van? a Miért vagyok itt? a Mi az, amiért itt kell még maradnom? Meddig? Mi életem értelme? Egyszer úgyis meghalok, minden elszáll, elenyész… Még a lábnyomom sem marad meg, ha hív egy másik világ.

 

Pilinszky János:

Itt és most

A gyepet nézem, talán a gyepet.
Mozdul a fű. Szél vagy zápor talán,
vagy egyszerűen az, hogy létezel
mozdítja meg itt és most a világot.

 

 

Én a létezésemet Vanásnak neveztem el, folyamatos Vanásban vagyok MAGammal, mindenkivel. Ebben a Vanásomba minden létező belefér!

 

Nem szándékom most filozófiai, vallásfilozófiai, egyéb tudományos dolgokat leírni, hiszen egyik sem az én asztalom, nincs is kompetenciám, azonban valamit sikerült itt összehoznom.

 

Mindig is tudtam, hogy azért jöttem erre a Föld nevű bolygóra, hogy tegyem a dolgomat! Magasztosabb, nem holmi kis dolgokra gondoltam… No, nem mindig volt ez így, ha ezzel tisztában is voltam. Lehúztak a földi hívságok (még ma is), de rájöttem, hogy nekem a legfontosabb dolog a létezésemben, hogy megtanuljak szeretni.

Úgy szeretnék SZERETNI, mint még soha senki!

 

Na, persze az Úr kivételével, hiszen Ő mindenkit úgy SZERET, ahogyan mi emberek még ezzel híján vagyunk! Na, ha így tudnék szeretni, akkor a legboldogabb lennék! Az emberi szívem talán még nem képes erre, de tudom, hogy nem lehetetlen az egyetemes szeretet megvalósulása! 

 

Vannak örömteli pillanataim, amiket megéltem és még van a tarsolyomban! Szeretteim, Barátaim azok, akik megadják még Létezésem Értelmét!

Szeretnék mindenkivel együtt rezegni, ahogyan tegnap Benikével. Sikerült kicsit elgondolkodnunk, filóznunk, de nevettünk is, mint olyan sokszor már… Benike ezerrel tolta elém minden maradék energiáját (pedig elképesztő fáradt, lemerült volt), amelyek nélkül nehezebb lenne nekem is! Ez a folyamatos VALÓJÁBÓL való ADÁS részéről valami atavisztikus (ősi) történet szerintem, valahogyan “csípőből” jön belőle, nem agyal, nem hímez-hámoz. Ő Az, Aki tudattalanul tolja elém az Igazságot, amikor kinyitja azt a Kaput, amelyen sokszor beengedett már engem de a  közös Barátainkat is! 

Az egy hullámhosszra kerülés, egy harmóniavilág megteremtése MAGamban és környezetemben szép kis idea számomra! Lehetetlen?

 

Nem akarom feladni, hiszen terapeuta vagyok, folyton mozgásban:

gondolkodásban, érzelmekben, szellemiekben! Sokszor talán eltévedek, de terel Valaki, az Úr és Akit az Úr küldött nekem: drága BENIKÉM,  szeretteim, Barátaim, vagy akár egy Ismeretlen!

 

 

A kérdéseim szaporodnak, és ha nem is kapok mindegyikre választ, tudom, hogy nekem az Életem Értelme, a VANÁSOM a magam, MAGom tökéletesítése, JÓ-vá válása is! Általad, Mindenki által, aki csak betéved életembe.

Én magam is egy kérdés vagyok, a legnagyobb talán(y).

 

 

 

 

Egyszer mindenre megérkeznek a válaszok, a felismerések!

 

Kedves Látogató! 

Kérdezz Te is sokat! MAGodtól, MAGodról, MAGadnak! Ahogy JUNG is említi: kínkeserves, szinte személyfeletti életfeladat! Legyél a Létezés folyamatos és pulzáló áramlása!

 

Te is terapeuta vagy!

 

Egyszer hazatalálsz, ahogyan Mindenki, Én is!

 

Várom szeretettel véleményedet, észrevételeidet: viso@kultkocsma.hu

Kiemelt kép: pixabay

Mihály István fotója

Visó

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét