Kezdőlap Divat, szépség Mai ébredés – Lássuk meg a szépséget, hiszen mindenkiben, mindenben ott van!

Mai ébredés – Lássuk meg a szépséget, hiszen mindenkiben, mindenben ott van!

338
0

Rodin: Érckorszak című szobra/wikipédia

https://www.youtube.com/watch?v=mYlHAktxh7g

 

A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg.

Rodin

A SZÉPSÉGES NŐ

 

Rodin, a híres francia szobrászművész is meglátta, pedig súlyos rövidlátásban szenvedett, de nem menekült előle egy szépség sem. Az egyensúly, a harmónia mutatkozik meg alkotásaiban.

 

A kazak énekes, Dimash Kudaibergen gyönyörű hangjával milliókat elbűvöl, egész Lényéből a harmónia sugárzik

 

 

A Mai ébredés című sorozatunkban a szépségről írok pár gondolatot. Biztos vagyok abban, hogy a szépség Téged is megtalált már számtalan köntösében!

 

Mike Angelo thai/kínai színész/énekes az egyik legszebb ázsiai idol

Egy daláról írtam pár gondolatot:

Zenei és táncos csatangolás – MIKE ANGELO – We Were Dancing M/V

 

A szépség megtapasztalása mindannyiunk számára lelki szükséglet. Így vagy úgy: hat ránk! Ha meglátjuk a másik emberben, a természetben, egyéb létezőben, tárgyakban, dolgokban, felhőtlen örömmel ajándékozzuk meg MAGunkat.

 

Az, ami nekem szép, nem biztos, hogy a másik embernek, Neked is!

SKÓT-FELFÖLD/WIKIPÉDIA

 

Már a puszta megfigyelés olyan megelégedettséggel, élménnyel gazdagít, hogy akár madarat lehet fogni velem! Se nem látok, se nem hallok, ha bárki, az ellenkezőjét állítja! Ha nekem ad valamit: örömöt. valami megmagyarázhatatlant. 🙂 Olykor gyengéden, máskor erősen megbirizgálja minden porcikámat, sőt, még a szőr is feláll a bőrömön, nem tántorít el attól, ha valakiről vagy valamiről azt állítom, hogy: SZÉP! Ez mind semmi! Olyan erőt ad, amely minden egyes pillanatomat BOLDOGGÁ, HATÁRTALANNÁ TESZI!

 

A tulipán is megmutatja nekünk szépségét/wikipédia

 

Mit is látok, amikor egy tájban, műalkotásban, nőben, férfiban meglátom a szépet? Azt gondolom, hogy felemel, esztétikai, érzelmi-lelki-szellemi magasságokba repít. Létezésem mit sem érne nélkülük. Lelkemet táplálják, hiszen a harmónia sugárzik felém általuk, és persze tükröződik bennem is. Talán ez kicsit fura, de számtalanszor éreztem már azt, ha leragadok egy alkotásnál, egy remeknűnél (talán nemcsak nekem az!), tájnál, így embereknél, inspirációt is kapok tőlük, amelyek alkotásra késztetnek, persze, nemcsak a szépség hoz ki belőlem gondolatokat.

 

 Rosie Huntington-Whiteley modell/https://www.life.hu/eletmod

 

Sokszor ugyan elérhetetlenek talán számomra a szépségek, lásd.: első szerelmem nem válhatott teljessé, vagy még a skóciai, perui és egyéb utazásaim is várnak még, de nem adom fel! Már módosult tudatállapotban mindenütt jártam, meg azokkal, akikkel szerettem volna. Tudom, hogy ebbéli, “valóságos” életemben is lehetőséget kapok egyszer fizikai megtapasztalásukra is! 🙂

 

Taemin, a dél-koreai sztár-énekes, táncos, modell

 

Kedves Látogató, kérlek, ma is ébredj MAGodra, legyen sok örömteli pillanatod, hiszen minden benned van ahhoz, hogy felfedezz a Szépség Földjén óriási, gyönyörűséges dolgokat, amelyek vonzalmat keltenek benned, amelyek segítenek átlendíteni egy nehéz életút-válságon!

 

Lee Taemin egyik daláról is írtam:

Zenei csatangolás – Taemin tanácsai – TAEMIN: Advice’ MV

 

A Szépséget megtalálhatod egy tájban, egy dalban, egy versben, egy szoborban, madarakban, fákban, de bármiben, avagy bárkiben: egy Emberben… és ha minden jól megy, megfoghatod  a kezét, akivel a HARMÓNIA SZIGETÉN sétálhatsz, ahol megtaláljátok MAGatokat!

Ne feledd: a Szépség génjeinkben is kódolva van, ez mindegyikünk sajátja, senki sem veheti el! Segít, ha bajban vagy, a túlélésed hű társa, mi több, egész Létezésedet örömmel tölti el!

 

Gyurkovics Tibor:

Örök

A semmi is lehet minden
a minden is lehet semmi
ahogy az első percben
csak úgy szabad szeretni.

 

A Barátaimban, Szeretteimben naponta fedezek fel és találom meg azt a szépséget, amelynek jegyei belülről fakadnak! Attól szépek számomra, amelyek kivetődnek, letörölhetetlenül odaragadnak az arcukra: minden rezdülésük elárulja, nem tudják elrondítani MAG(j)ukat, nekem mindig a Szépséget testesítik meg!

 

Ők is a SZÉPSÉGEIM! 🙂 Jobbról balra haladva, első sor(ban): Anyuskánk, Lórika, Benikénk felül

Ja, és azt se felejtsd el, hogy azokban a személyekben is ott rejtőzködhet a szép, akikben nem tapasztaltad még meg! Csak nézz és láss is a tágra nyílt szemeiddel!

 

Váron szíves jelentkezésed, ha van észrevételed az írásommal kapcsolatban!

E-mail: viso@kultkocsma.hu

A Szépség legyen Veled! Szeretettel és Fénnyel ölellek!

 

Mihály István fotója

 

 

 

 

 

 

Visó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét