Kezdőlap Divat, szépség Mi a különbség a zakó és az öltöny között?

Mi a különbség a zakó és az öltöny között?

489
0

Az elegancia számtalan arca ismert és elismert. Olyan sokféleképpen jelenhet meg az öltözködésben a maradéktalan stílusosság, hogy az káprázatos. Ráadásul mindehhez nem egyszer némi sportosság, lazaság is társulhat. Hiszen ki mondta azt, hogy az elegancia egyet jelent a szigorú szabályok kénytelen-kelletlen követésével? Ugyanis ez legfeljebb csak dress code esetén igaz, egyébként nem!

 

Silhouette of handsome young man in elegant suit on dark background

Mit mivel érdemes viselni?

 

zakó kérdése sokakban bizonytalanságot kelt. Most akkor ez az a típusú ruhadarab, ami kizárólag szövetnadrághoz passzol például vagy ennél azért jóval tágabb perspektívát kínál a hordása? Természetesen utóbbi a helyes megfejtés! Manapság nem egy kombinációban bukkannak fel a farmernadrágok például, mint kitűnő társítások. Erre utaltunk feljebb, amikor azt mondtuk, hogy a lazaság, a sportosság simán megjelenhet ilyen formában is.

 

A kínálat pedig színekben sem szenved hiányt, szóval eljött az idő arra, hogy a fekete-kék duón kívül más árnyalatok is a figyelem, az érdeklődés, meg persze a rajongás célkeresztjébe kerüljenek.

 

Nyilván akadnak olyan alkalmak, amikor a speciálisabb öltözködés az elvárható. Ekkor jó, ha akad a gardróbban legalább egy-két sötétebb színt felvonultató variáció, így aztán a váratlan meglepetéseknek esélyük sincsen.

 

De mi van akkor, amikor ez a típusú elegancia nem elég?

 

Előfordulhat igen, hogy a zakó viselésével nem teremthető meg az a típusú elegáns kisugárzás, ami mondjuk elvárás, vagy ami egyszerűen egyéni igény. Akkor az öltöny kétségtelenül a létező legjobb választás. Nincs ennél elegánsabb alternatíva, miközben azért a variálhatóságát sem érheti panasz. Esélytelen unalmasan öltözködni a támogatásával, ugyanakkor az is tény, hogy lehetetlen nem stílusosan kinézni a „segítségével”, hiszen az öltöny maga az elegancia.

 

Aki ezt a kisugárzást a mindennapjai részeként is meg kívánja élni, csak mondjuk kicsit kötetlenebb formában, mint amit a dress code-dal rendelkező helyzetek igényelnek, a sportos kollekciók tökéletes alternatívákként szolgálhatnak. Az elegancia és a lezserség így ölthet együttesen öltöny-testet!

 

Szponzorált tartalom

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét