Kezdőlap Kiemelt anyagaink Dévay Márk aranyérmes az aquatlon-világbajnokságon

Dévay Márk aranyérmes az aquatlon-világbajnokságon

61
0

Márk aranyérmet nyert csütörtökön a szlovákiai Somorján (Samorin) rendezett aquatlon-világbajnokságon.

 

 

    A magyar triatlonválogatott oszlopos tagja – aki egyéniben és vegyes váltóban is indult múlt hét végén a müncheni Európa-bajnokságon – a verseny eredményközlője alapján 28:54 perc alatt teljesítette az 1000 méter úszásból és öt kilométer futásból álló versenytávot. Második helyen a spanyol Kevin Vinuela (29:09 p) végzett, míg harmadikként Kropkó Márton (29:13), negyedikként pedig Dobi Gergő (29:23 p) ért célba.

 

A magyar szövetség közösségi oldalán kiemelte, ezzel az eredménnyel korosztályukban viszont elsőként végeztek: Kropkó a junioroknál, Dobi az U23-as mezőnyben bizonyult a legjobbnak.

 

A nőknél a német Céline Kaiser (32:51 p) teljesített elsőként a távot, Kropkó Márta (33:17 p) és az ukrán Marina Kirik (33:22 p) előtt. Kropkó ezzel testvéréhez hasonlóan korosztálya, a juniorok legjobbja lett. A további magyar indulók közül az elitben helyezett Nádas Romina (34:33 p) ezüst-, Papp Laura (34:40 p) bronzérmes lett a junioroknál, Peszleg Dominika (34:38 p) ezüstérmes U23-ban. Az abszolút rangsort tekintve Nádas 7., Peszleg 8., míg Papp 9. helyen zárt.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét