Kezdőlap Kiemelt anyagaink Először járt Magyarországon a jégkorong BL-trófea

Először járt Magyarországon a jégkorong BL-trófea

60
0

Először járt Magyarországon a jégkorong Bajnokok Ligája trófeája, amelyet szombaton állítottak ki Székesfehérváron abból az alkalomból, hogy a Hydro Fehérvár AV19 szeptember elsején megkezdi szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban.

 

nemzetisport.hu

    A díszes serleget a belvárosi Zichy-színpadon tekinthették meg a szurkolók, akik fényképezkedhettek is a 85 centiméter magas, 20 kilós ereklyével, valamint a klub játékosaival. Az egyfajta BL “kedvcsinálóra” és csapatbemutatóra félezren látogattak ki.

A nemzetközi szövetség (IIHF) által 2014-ben átszervezett BL-re először jutott ki magyar csapat. A hazai pontvadászat ereje miatt a magyar bajnok például a Kontinentális Kupában vehet részt, a Fehérvár az osztrák liga döntőse volt, és így jutott a BL-ben indulási joghoz.

 

A Hydro Fehérvár AV19 szeptember 1-jén kezdi meg BL-szereplését, első ellenfele hazai jégen Európa egyik legjobb klubcsapata, a svájci Zürich Lions lesz, majd két nappal később a címvédő svéd Rögle érkezik az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba. Az osztrák bajnokság ezüstérmese szeptember 8-án Svédországba, 10-én pedig Svájcba utazik.

 

A BL-csoport negyedik tagja a GKS Katowice, a lengyel gárdával október 4-én és 12-én találkoznak a fehérváriak.

MTI/nemzetisport.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét