Kezdőlap Fűben-fában orvosság Fűben-fában orvosság – Szarvas Nikolett Diána rovata – Rovarcsípések megelőzése és kezelése...

Fűben-fában orvosság – Szarvas Nikolett Diána rovata – Rovarcsípések megelőzése és kezelése természetes módszerekkel

291
0

Rovarcsípések megelőzése:

 

 

Szerezzetek be citriodiol alapú rovarriasztó sprét! Ez tulajdonképpen egy illóolaj alkotó, amelyet a rutafélék terméshéjából nyernek ki (pl: citrom). Ezt fújjátok rá a fedetlen bőrre és kenjétek el! 2 éves kortól használható! Erősen citromos illatú, általában nem szeretik a szúnyogok és a kullancsok sem!

 

 

• A másik rovarűző hatású anyag a orvosi levendula illóolaj Ebből lehet a lábon és karokon egy-két cseppet szétmasszírozni. 2 éves kortól használható! Csak akkor alkalmazható bőrön, ha kizárható az árvacsalánfélék allergiája!

 

• A méh és darázscsípések leggyakrabban a talpon történnek. Főként gyerekeknél, mivel mezítláb szaladgálnak a füvön és nem figyelik mire lépnek rá. Ezt szandál, vagy papucs viselésével tudjuk kivédeni…

 

• Amíg be nem tölti a gyerkőc a 2 évet addig, a cipőjére, babakocsira tudtok citrom illóolajat cseppenteni, hogy elkerüljék a rovarok.

 

 

Rovarcsípések kezelése:

 

• Jó minőségű orvosi levendula illóolajból egy cseppet tegyetek a szúnyogcsípésre! Gyorsan enyhíti a kellemetlen szúró fájdalmat, lelohasztja a duzzanatot. Naponta 3-4x cseppentsetek rá! A levendula illóolaja fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású.2 éves kortól használható! Csak akkor alkalmazható bőrön, ha kizárható az árvacsalánfélék allergiája!

 

• Méhcsípésnél a fullánk benne marad a bőrben, mindenképp távolítsátok el!

 

• Darázs, dongó és méhcsípésre a legjobb a propolisz alkoholos kivonata (propolisz tinktúra)! Cseppentsetek 1-2 cseppet a csípésre! Naponta többször is alkalmazhatjátok! 2 éves kortól használható! A propolisz flavonoidokat, fenolokat, poliszacharidokat is tartalmaz. Fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van. Csak akkor használható, ha kizárható az apiterápiás szerek allergiája! 2-3 napig igyatok kalcium pezsgőtablettát! Ha nagyon feldagad, ödémásodik, orvoshoz kell fordulni!

 

Vigyázzatok Magatokra és Egymásra! ❤️

 

Látogassatok el az oldalamra, ha érdekel Titeket a természet házipatikája, sok-sok érdekességet olvashattok! ?

www.herbclinic.hu
Szarvas Niki

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét