Kezdőlap Egyebek Szegedi könyvtári séták – Idén nyáron is izgalmas könyves kalandokat kínál a...

Szegedi könyvtári séták – Idén nyáron is izgalmas könyves kalandokat kínál a Somogyi-könyvtár Emlékkönyvtára

199
0

2022. július 29. (péntek) 16.00; valamint 2022. augusztus 19. (péntek) 16.00 – A Somogyi-könyvtár Dóm téri épületének 3. emeletén, az Emlékkönyvtárban

 

 

Könyvritkaságokkal találkozhatnak az érdeklődők vezetett nyári program keretében

A Somogyi-könyvtár Dóm téri központi épületének 3. emeletén található Emlékkönyvtárban egy exkluzív és egyedi gyűjtemény várja a régi könyvek szerelmeseit. A 43.701 kötetes alapítványi gyűjteményből egy közel 10.000 példányos reprezentatív válogatással találkozhatnak az érdeklődők, amelynek sokszínűségét, tudományos értékét jól példázza a Somogyi-könyvtár birtokában lévő 36 ősnyomtatvány, amelyek közül 8 hazánkban egyedi példánynak számít, s csak a Somogyi-könyvtár falai között látható. Különösen figyelemre méltóak a 16. századi európai nyomdák fa-, illetve rézmetszetekkel illusztrált remekei és a kutatók által is használt Régi Magyarországi Nyomtatványok kötetei.

A könyvek védelme fokozott figyelmet igényel a megfelelő hőmérséklet és páratartalom tekintetében, így a látogatáskor érdemes figyelembe venni, hogy a várható hőmérséklet 17°C. A Somogyi Károly Emlékkönyvtár zárt különgyűjtemény, turisztikai célú látogatása a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Tourinform közös programjai keretében lehetséges. A résztvevők száma limitált, ezért a férőhelyek betöltése érkezési sorrendben történik, a látogatók a Somogyi-könyvtár adminisztrációs pontjánál gyülekezhetnek, az Emlékkönyvtárba a könyvtár egyik szakmunkatársa vezeti fel az érdeklődőket. A programon való részvétel díja 500 Ft. A gyűjtemény fotózására nincs lehetőség.

Ha szereti a régi könyvek illatát, s a nyári melegben kiakadnak a hőmérők, ott a helye az Emlékkönyvtárban! Egy izgalmas és szemet gyönyörködtető programra számíthat, amely családi kikapcsolódásnak is kiváló.

Szeged, Somogyi-könyvtár

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét