Kezdőlap Kiemelt anyagaink Fesztelen feszt – Hazai előadók lépnek színpadra az Alba Regia Feszten

Fesztelen feszt – Hazai előadók lépnek színpadra az Alba Regia Feszten

90
0

A hazai jazz, fusion és funk-soul legnépszerűbb együttesei, előadói lépnek színpadra augusztus 5-7. között az Alba Regia Feszt keretében Székesfehérváron.

 

 

    A fesztivál szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményben jelezték, hogy az ingyenes koncertek a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon lesznek.

 

 

A 30. jubileumát ünneplő Fusio Group nyitja meg az eseményt, őket a Szabó-Gyányi Kvintett követi Fekete-Kovács Kornéllal kiegészülve, majd az Oláh Dezső Trió és Vörös Janka zárja az első estét. Másnap az ifj. Egri János kvartet, a Subtones és a Stinky Bugs Koszi Jankával és Méhes Adriánnal lép fel, míg a zárónapon a Coltrane Legacy, az Orbay Lilla Quartet és a Vörös Tamás Project zenél.

 

Mint írták, az ismert zenészek mellett ezúttal is fellépési lehetőséget adnak a fiatal tehetségek számára, a koncertek átállási idejében a Kodolányi János Egyetem modern zenei tanszékének legtehetségesebb hallgatói zenélnek a közönségnek.

 

Az Alba Regia Feszt elődjének számító Alba Regia Jazz Fesztivált 1967-től 1986-ig rendezték meg Székesfehérváron a Videoton vállalat támogatásával és a Magyar Rádió szakmai segítségével. A rendszerváltoztatást követően hosszú csend következett, majd 2000-ben és 2002-ben rendezték meg a fesztivált, amely 2014-ben szerveződött újra Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem modern zenei tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával, s ez lesz sorrendben a kilencedik Alba Regia Feszt.

 

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét