Kezdőlap Egyebek Szegedi könyvtári séták – Újabb családhoz vándorol a szegedi vándorbölcső

Szegedi könyvtári séták – Újabb családhoz vándorol a szegedi vándorbölcső

41
0

 

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szegedi csoportja által meghirdetett vándorbölcső arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy egy gyermek születése nem csak a családnak öröm és felelősség, de a nagyobb közösség számára is érték. Egy pici baba igen gyorsan megnő, a bölcső így csak pár hónapig lehet az övé, ezért is várja időről időre új lakóját a vándorbölcső, amelynek tulajdonosát azok közül a családok közül választják ki, akik a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szegedi csoportjának Facebook oldalán közétett, vagy a Somogyi-könyvtárban kitölthető űrlapon beküldik pályázatukat.

A bölcsőt ingyen kapja meg a család négy hónapra, a szervezők kérése csupán annyi, hogy vállaljanak némi nyilvánosságot, osszák meg örömüket másokkal is, hiszen a bölcső annak a jelképe, hogy a gyermekvállalás nem egyéni feladat, szeretettel és segítséggel a családok mellett áll egy közösség. A nyilvánosság egy-egy kép elküldésével jár a bölcsőben alvó babáról, vagy a helyi médiumok érdeklődése esetén egy-egy előre egyeztetett, a baba és a család időbeosztását figyelembe vett szereplés. A szervezők azt kérik, csak olyan családok jelentkezzenek, akik ezt vállalni tudják. A bölcsőt szegedi, vagy Szeged környéki családok nyerhetik el.

A vándorbölcsőt 2021. szeptember 10-én adták át a legutóbbi pályázat nyertesének, a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában, a könyvtár jóvoltából a bölcső mellett a nyertes család egy babaolvasó könyvcsomaggal is gazdagodott.

 

Marci baba szerencsés, mert már a kórházból hazajövetel első pillanatától használhatja a bölcsőt. Valószínű, hogy ennek a különleges fekvőhelynek is része van abban, hogy Marci nagyon nyugodt, türelmes és ráadásul mosolygós kisfiú. A bölcsőben éjszaka és a napközbeni alvások alkalmával is jókat aludt. Kívánjuk, hogy a következő kisgyermeknek is gyönyörű álmai és mindig nyugodt pihenése legyen a vándor bölcsőben.” osztotta meg gondolatait Ozsvárt Mária, a bölcső előző kis lakójának, Marcinak a nagymamája.

A bölcsőre 2022. június 27-ig lehet jelentkezni a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szegedi csoportjának Facebook oldalán közzétett űrlapon, vagy a Somogyi- könyvtárban kitölthető űrlapon. A bölcsőre azok jelentkezését várják, akik június-augusztusra várják a babájukat, vagy akiknek max. 1-2 hónapos a gyermekük. De azok is jelentkezhetnek, akik későbbre várják a babát – a terhességük elején járnak –, mert a következő átadáson már lehet, hogy hozzájuk kerül a bölcső.

A vándorbölcső június 30-án kerül új családjához, amelyet a beérkezett pályázatok közül választanak ki. A bölcső megtekinthető a Somogyi-könyvtár Dóm téri Gyermekkönyvtárában.

Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, Somogyi-könyvtár

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét