Kezdőlap Kiemelt anyagaink Baranyi arany-, Ilankovic ezüstérmes a korosztályos karate Eb-n

Baranyi arany-, Ilankovic ezüstérmes a korosztályos karate Eb-n

27
0

Két magyar érem született a Prágában péntektől vasárnapig megrendezett kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon. A fiatalok idei Eb-jén – amelyen 48 ország közel 1100 versenyzője vett részt – Baranyi Zsófia első, Ilankovic Aleksandra pedig második helyezést ért el.

 

 

Baranyai és Ilankovics

 

Az U21-es korosztályban (18-20 évesek) a nők 55 kg-os súlycsoportjában Baranyi Zsófia három győzelemmel jutott a fináléba. A korábban az ifjúsági olimpiát is megjárt, 2020-ban Budapesten pedig korosztályos Európa-bajnoki címet szerzett versenyző a döntőben a skót Pollard ellen lépett tatamira, és 1-0-ás győzelmével megszerezte pályafutása második Eb-diadalát.

 

 

 

Szintén a 21 éven aluliaknál, egy súlycsoporttal feljebb Ilankovic Aleksandra is döntőbe jutott. A 61 kg-os magyar tehetség 2019-ben a juniorok között Eb-n már állt a dobogó legfelső fokán, tavaly pedig kevés hiányzott neki, hogy kijusson az olimpiára. A Baranyihoz hasonlóan ugyancsak MTK-s versenyző Prágában négy győzelemmel harcolta ki a finálé jogát, az aranyéremért viszont 1-0-ra alulmaradt a dán Fuyu Lind ellen, ezzel ezüstérmesként zárt.

 

Baranyai akcióban/kéköves

 

A két magyar karatés nagyszerű eredménye biztató lehet a 2023-as budapesti felnőtt világbajnokságot illetően is, hiszen fiatal koruk ellenére mindketten tagjai voltak az idén májusban a felnőtt Európa-bajnokságon részt vett magyar válogatottnak.

 

 

Közel állt az éremhez a junior (16-17 éves) lányok 48 kilós kategóriájában Lintz Alexandra, és a kadet (14-15 évesek) +54 kg-ban Loyal Lili is. Az UTE két fiatalja a bronzmérkőzésig eljutott, de ott egyaránt vereséget szenvedtek, ezzel az ötödik helyen végeztek.

 

 

Turák Péter
Magyar Karate Szakszövetség
Sajtófőnök

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét