Kezdőlap Egyebek Súlyemelő Eb – Öt magyar indul Tiranában – ELŐZETES

Súlyemelő Eb – Öt magyar indul Tiranában – ELŐZETES

47
0

#sulyemeloebotmagyarkultkocsma

Öt magyar súlyemelő indul az idei, sorszáma szerint kereken 100. Európa-bajnokságon, amely szombaton kezdődik és a következő hét vasárnapjáig tart az albán fővárosban.

 

 

 

            A férfiaknál a piros-fehér-zöld színek képviseletében egyedül az ólomsúlyú Nagy Péter, a tavaly nyári tokiói olimpia hetedik helyezettje áll rajthoz, míg a nőknél Jung Beáta, Mitykó Veronika, Boros Viktória és Gyürüs Barbara próbál szerencsét.

 

 

Valamennyien súlycsoportjuk A kategóriájában, vagyis a legjobbak között lépnek fel, de nem lesz könnyű dolguk, mivel sűrű a mezőny, a kontinensviadal honlapja szerint 39 országból 289-en neveztek a tíz női és tíz férfi kategóriában.

 

Tirana beugróként vált színhelyévé a jubileumi Eb-nek, miután az eredeti házigazdától, Szófiától az európai szövetség (EWF) elvette a rendezés jogát, a bolgár szövetségen belüli elhúzódó vezetői válság, a korábbi és a jelenlegi elnök közötti konfliktus kiéleződése miatt.

 

 

 

Viszonylag rövid időn belül másodszor történt ilyen csere: a 2018-as súlyemelő Eb esetében éppen Albánia lett volna a vendéglátó, ám doppingbotrány miatt az albán szövetség visszalépni kényszerült, így az akkori kontinensviadalt végül a román fővárosban bonyolították le.

 

 

 

    A magyar indulók és menetrendjük:

64 kg: Jung Beáta – kedd, 17 ó  
76 kg: Mitykó Veronika – csütörtök, 20 ó
87 kg: Boros Viktória – szombat, 20 ó  
plusz 87 kg: Gyürüs Barbara –  vasárnap, 13 ó    
plusz 109  kg: Nagy Péter – vasárnap, 16 ó

 

#sulyemeloebotmagyarkultkocsma

MTI/nemzetisport.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét