Kezdőlap Egyebek A növények napját köszöntik a szegedi egyetemi füvészkertben

A növények napját köszöntik a szegedi egyetemi füvészkertben

54
0

#novenyeknapjaszegedfuveszkertkultkocsma


 

Ajándékok és Játékok nagy választéka, alacsony árakkal és időgarantált 1 munkanapos szállítási opcióval”

 

 

A növényvilág sokféleségét és az emberi életben betöltött rendkívüli szerepét bemutató tudományos előadásokkal és családi programokkal köszöntik a növények napját szombaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) idén százéves füvészkertjében – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

 

 

 

Délelőtt és kora délután az SZTE és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont oktatói és kutatói tartanak előadásokat a klímaváltozásra adható lehetséges válaszokról, az inváziós fajokról, a növények érzékeléséről, valamint a környezeti ingerekre adott válaszaikról, de az érdeklődők megismerhetik a zöld géntechnológia kínálta lehetőségeket vagy azt, ki-ki saját környezetében, balkonládákban, magas ágyásokban hogyan alakíthat ki “mini édenkerteket”.

 

 

 

Látványos programnak ígérkezik Rácz Lajos zöldségszobrász bemutatója, ahogy az a fotókiállítás is, melyet a botanikuskertben készült felvételekből rendeznek. Családi öko élményprogramot kínál a Kezes-lábas játszóház, ahol egyedi készítésű, legtöbbször roncstelepről megmentett kerékpárokból épített eszközökkel végrehajtott feladatok hívják fel a résztvevők figyelmét a környezettudatosság, a mozgás és az összefogás fontosságára.

 

 

 

A SZTE Füvészkertje minikert-építési pályázatot hirdetett általános iskolások számára, melyre 22 pályamű érkezett szegedi, sándorfalvi és hódmezővásárhelyi csapatoktól. A verseny eredményét – amely a közönség szavazatai alapján dől el – szombat délután hirdetik ki.

 

 

#novenyeknapjaszegedfuveszkertkultkocsma

 

MTI/https://u-szeged.hu/sztehirek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét