Kezdőlap Egyebek Victor Vasarely munkássága előtt tisztelgő fesztivált rendeznek Pécsen

Victor Vasarely munkássága előtt tisztelgő fesztivált rendeznek Pécsen

74
0
#vasarelykultkocsma

 

Victor Vasarely pécsi születésű képzőművész, az op-art legkiemelkedőbb magyarországi képviselője emlékét felelevenítő kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők a május 27-én és 28-án Pécsen zajló Vasarely Fesztiválon.

 

 

Fotó: Shutterstock

 

A szervező Pécsi Nemzeti Színház honlapján az eseményről azt írják, hogy az idén első alkalommal megrendezett fesztivál kínálatában minden korosztály számára lesznek programok Pécs belvárosában, a színház épületében és az épület előtti téren.

 


Ajándékok és Játékok nagy választéka, alacsony árakkal és időgarantált 1 munkanapos szállítási opcióval”

 

 

A péntek délután három órakor üvegkiállítással, valamint op-art tematikájú divatbemutatóval és DJ show-val nyíló fesztivál első napján francia sanzonok csendülnek fel Györfi Anna, Bardóczy Attila és Kéméndi Tamás harmonikaművész közreműködésével, majd az este folyamán a teátrum kamaratermében Caramel is fellép.

 

 

 

Szombaton mutatják be Pierre Vasarely Emlékiratok című könyvét, színpadra áll a Pixelplants pécsi hard-pop zenekar, a színházépület erkélyéről adnak koncertet a teátrum művészei, míg az épületben a Pécsi Balett társulata Vasarely-etűdök című előadásával szórakoztatja az érdeklődőket.

 

 

 

Pénteken és szombaton este kilenc órától különleges fényfestést is kap a színház épülete, továbbá DJ show-t rendeznek a Színház téren.

 

 

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával zajló fesztiválról bővebb információ a pnsz.hu weboldalon olvasható.

 

 

MTI/Fotó: Shutterstock/Pixelplants official

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét