Kezdőlap Egyebek Összművészeti fesztivált rendeznek a Pécsi Harmadik Színházban

Összművészeti fesztivált rendeznek a Pécsi Harmadik Színházban

64
0


 

Ajándékok és Játékok nagy választéka, alacsony árakkal és időgarantált 1 munkanapos szállítási opcióval”

 

#pecsiharmadikszinhazkultkocsma

A baranyai megyeszékhelyen alkotó független színészeket, zenészeket, bábosokat tömörítő Pécsi Konnektor Egyesület és a Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) szervezésében első alkalommal rendezik meg az összművészeti Konnektor Fesztivált május 28-án és 29-én, Pécsen.

 

 

 

  Az amatőr és alternatív hagyományokra építő, társulattal nem rendelkező, saját és meghívott produkciókra épülő PHSZ közleménye szerint a Pécsi Konnektor Egyesület a pandémia idején alakult azzal a céllal, hogy a városban alkotó független előadóművészeket maga köré gyűjtse, szakmai támogatást nyújtson számukra, illetve fellépési lehetőségekhez segítse őket.

 

Közölték: a Konnektor Fesztiválon a PHSZ épületében délelőttönként ingyenes gyermekprogramok várják a kicsiket, délutánonként pedig különleges monodrámák a felnőtteket.

 

 

 

Az underground zenei műfaj kedvelőinek igazi különlegességet ígér 28-án este az a dupla koncert, melyen a pécsi kötődésű Új Anya zenekar és az alternatív bandák legendás képviselője, az 1979-ben alakult Balaton együttes várja rajongóit a fesztivál külső helyszínére, a pécsi Szabadkikötőbe.

 

 

Ugyanitt a koncert előtt a felnőtt olvasók irodalmi esten találkozhatnak Varró Dániellel és Keresztesi Józseffel, vasárnap reggel pedig a Pécsi Harmadik Színházban a gyerekeknek olvasnak fel legnépszerűbb műveikből.

 

 

 

 

A két nap során a színház közösségi tereiben folyamatosan zajlik a Papír Panír Alkotóközösség játékos versíró programja is, de a Drukker Közösségi Nyomdaműhely riso-workshopja is várja az érdeklődőket.

 

 

A fesztivál ideje alatt alkalmi tárlatot is rendeznek a Pécsi Tudományegyetem (PTE) művészeti karának tervezőgrafika szakos hallgatóinak plakátterveiből is.

 

 

 

    A héten a PHSZ épületének környékén az egyesület művészei utcai performanszokkal, flashmobokkal hívják fel a figyelmet a közelgő eseményre – olvasható a kommünikében.

 

 

 

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló I. Konnektor Fesztivál részletes programja megtalálható a teátrum honlapján, a pecsiharmadikszinhaz.hu oldalon, továbbá a teátrum Facebook-oldalán.

 

MTI/https://hetedhethatar.hu/hethatar

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét