Kezdőlap Divat, szépség Egyszerű vagy kihúzható kanapé? – 4 tanács a megfelelő választáshoz

Egyszerű vagy kihúzható kanapé? – 4 tanács a megfelelő választáshoz

266
0

A kanapéválasztás sok vásárlót hoz nehéz helyzetbe – nem egyszerű eldönteni, hogy egyszerű vagy kihúzható kanapé kerüljön a nappaliba. Már a legelején el kell mondanunk, hogy bármelyiket is választod, előtte mindig légy tisztában azzal, hogy mire fogod használni az adott kanapét.

 

 

 

 

Segítünk: a következőkben bemutatunk néhány javaslatot, melyek alapján meghozhatod a helyes döntést, és a számodra valóban megfelelő kanapé tulajdonosává válhatsz.

 

Az egyszerű vagy kihúzható kanapék elsődleges célja az, hogy a nappalinkban beszélgetésre és lazulásra alkalmas teret nyújtsanak. Amennyiben ez az egyetlen szem előtt tartott aspektus, akkor válassz egy egyszerű kanapét – olyan modellt, amely a lehető legkényelmesebb, ugyanakkor dizájnját tekintve illeszkedik a lakásod stílusához.

 

Ha többet szeretnél, mint egy egyszerű kanapé, akkor válaszd a kihúzhatót. Így egy multifunkcionális bútordarabhoz juthatsz, amely nappal kanapéként működik, míg éjjelre kényelmes ággyá alakítható. Továbbá, ha kihúzható kanapét választasz, aminek tároló része is van, megoldod a helyproblémáidat is.

 

A lakás méretei

 

Ha garzonban vagy kétszobás lakásban élsz, valószínűleg helyhiánnyal küzdesz. Ilyen esetekben a multifunkcionális bútordarabok jelenthetnek megoldást, így érdemes kihúzható kanapét választanod.

 

Ezáltal lemondhatsz az ágyvásárlásról, mivel a kihúzható kanapé sokkal kisebb helyet foglal napközben. Este ággyá alakítható, majd reggel összecsukható, így több lesz a hely.

 

Ugyanakkor a kihúzható kanapé szükség esetén a látogatásra érkező rokonok számára ággyá alakítható, vagyis vendégszobává varázsolható a helyiség.

 

Ha lakásod és nappalid megfelelően tágas, érdemesebb egy egyszerű kanapét választanod.

 

Komfortérzet

 

Ha számodra a komfortérzet az elsődleges, akkor az egyszerű kanapé a megfelelő választás. Az ilyen kanapék elsődlegesen ülőalkalmatosságok, ezért úgy tervezik őket, hogy megfelelő támasztást nyújtsanak a hátnak és kényelmes ülőfelülettel látják el őket.

 

A kihúzható kanapék esetében kisebb hangsúlyt kap a komfortérzet, inkább a két vagy három funkció összeegyeztetésére koncentrálnak. Ezért a kihúzható kanapé háttámlája és ülőfelülete nem lesz olyan ergonomikus, mint egy egyszerű kanapéé, így kényelem szempontjából alulmarad. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egy kihúzható kanapé nem lehet kényelmes.

 

Időtállóság

 

Senki sem szeretné évente kicserélni a bútordarabjait, tehát a tartósság egy újabb fontos kritérium a kanapé vásárlásánál. Általánosságban véve ezek a darabok időtállóak, viszont a kihúzható kanapék komolyabb igénybevételnek vannak kitéve.

 

Mozgó alkatrészeket tartalmaznak, amelyek nyílnak és záródnak, tehát ezeket a körülményeket figyelembe véve érthető, hogy az elhasználódás jelei hamarabb jelennek meg, mint az egyszerű kanapék esetében. Ugyanakkor valószínű, hogy egy nappal kanapéként, éjszaka pedig ágyként használt bútordarab hamarabb fog elhasználódni, mint egy egyszerű kanapé, amelyet csak napi pár órán keresztül használunk.

 

A kihúzható kanapé élettartama még így is hosszú, illetve az esetlegesen felmerülő apróbb problémák könnyen orvosolhatók.

 

Bízunk benne, hogy tanácsainkkal segítettünk neked a számodra megfelelő kanapé típus kiválasztásában.

 

Fénykép forrása:

https://unsplash.com/photos/lrk0l9w8rI0

 

szponzorált tartalom

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét