Kezdőlap Egyebek Somlói Éjszakai Pincetúra 47 pincészet boraival

Somlói Éjszakai Pincetúra 47 pincészet boraival

38
0

A Somló Fesztivál kulturális és családi programjaival kiegészülve rendezik meg az idei évtől a Somlói Éjszakai Pincetúrát, amely 30 helyszínen 47 pincészet boraival várja a vendégeket június közepén.

 

 

 

    

Soha nem kóstolhattak az érdeklődők annyiféle vulkanikus bort a Somlón, mint amennyit idén kínálnak a helyi és a vendégpincészetek a június 18-i Somlói Éjszakai Pincetúrán – közölték az MTI-vel a szervezők.

 

 

 

Mint felidézik, a pincetúra “alulról jövő” kezdeményezés: 2013-ban somlói önkéntesek szervezték meg először, és a mai napig a somlói borászok és gazdálkodók finanszírozzák és tartják életben a régió legnagyobb szabadtéri borszakmai eseményét.

 

 

 

A Somló-hegy pincészetei idén az ország más vulkanikus termőterületeiről is vendégül látnak borászokat, így összesen csaknem ötven termelő borait kóstolhatják a látogatók, a Somló mellett az Észak-Balaton vulkanikus hegyeiről, Tokajból, a Mátrából, a Bükkből és Egerből.

 

Mint a szervezők emlékeztetnek, a pincetúra időpontja a nyári napfordulóhoz kötődik, és szorosan kapcsolódik a helyi, Szent Iván-éji tűzgyújtás tradícióihoz.

 

 

 

 

Ettől az évtől azonban a hagyományosan a szombat esti tábortűzgyújtással kezdődő rendezvényt kétnapos kulturális esemény előzi meg.

 

 

 

A hagyományteremtő szándékkal elindított Somló Fesztivál június 17-től két nappalon és egy éjszakán át a Somló teljes területén kulturális, geológiai, kézműves, családi, művészeti és boros programokkal várja az érdeklődőketáll a közleményben.

 

Somlói Éjszakai Pincetúra

MTI

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét