Kezdőlap Egyebek Erdélyi szerzők kerülnek a középpontba az idei Ünnepi Könyvhéten Kolozsváron

Erdélyi szerzők kerülnek a középpontba az idei Ünnepi Könyvhéten Kolozsváron

72
0

A magyarországival egy időben, elsősorban erdélyi szerzőket a középpontba helyezve tartják az idei Ünnepi Könyvhetet Kolozsváron – jelentették be a szervezők szerdai sajtótájékoztatójukon.

 

 

Balról jobbra: H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh alelnöke, Kinizsi Zoltán, a rendezvény szervezője, Nagy Zoltán Levente, az Iskola Alapítvány elnöke és Karácsonyi Zsolt, az E-MIL elnöke a 11. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét szerdai sajtótájékoztatóján

Fotó: Zsizsmann Erika/maszol.ro

 

 

 Az RMDSZ, az Iskola Alapítvány, a Romániai Magyar Könyves Céh és az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) közös rendezvényét június 9. és 12. között tartják. Nagy Zoltán, az Iskola Alapítvány elnöke elmondta: 29 kiadó és könyvkereskedő rendezi be standját a kolozsvári Bánffy-palotában, a rendezvény fő színpadját pedig a palota belső udvarán állítják fel. Könyvbemutatókat, olvasótalálkozókat tartanak ugyanakkor a Bulgakov irodalmi kávéházban és a Vallásszabadság házában is.

 

 

Hozzátette: a program összeállításánál arra törekedtek, hogy minden korosztály, minden réteg szerzőit elhozzák Kolozsvárra. A rendezvényt idén először Kolozsvár önkormányzata is támogatja.

 

Kinizsi Zoltán főszervező elmondta, hogy az esemény díszvendége a Kolozsváron született Bodor Ádám lesz, akivel június 11-én szombaton este találkozhat a nagyszínpad közönsége. Olyan, szintén Erdélyből elszármazott szerzők is a közönség elé állnak, mint Tompa Andrea és Bartis Attila.

 

 

 

Karácsonyi Zsolt, az E-MIL elnöke elmondta: a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Király Lászlóval a Kék Farkasok című könyve újbóli kiadása kapcsán beszélgethet a közönség. Egyed Emese, Fekete Vince, Márton Evelin és László Noémi legújabb könyveit mutatja be.

 

 

 

H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh alelnöke kitért arra, hogy a könyvhéten több évfordulóra is reflektálni kívánnak. A 125 éve született Tamási Áronra és az 50 éve elhunyt Kemény Jánosra is többek között életük kolozsvári szakaszának helyszíneit bejáró sétával emlékeznek.

 

A Kolozsvári Ünnepi Könyvhét programját az elkövetkező napokban véglegesítik, és az unnepikonyvhet.ro internetes oldalon, valamint a közösségi portálokon teszik közzé.

 

MTI/masszol.ro

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét