Kezdőlap Fotóművészet Képeslapok Szegedről új megvilágításban – A Stefánia Fiókkönyvtár-klubban kiállítással mutatkozik be az...

Képeslapok Szegedről új megvilágításban – A Stefánia Fiókkönyvtár-klubban kiállítással mutatkozik be az E539 elnevezésű fényképész közösség

157
0

Nyilvános megnyitó: 2022. május 13. 18 óra

Kapuzárás: 20 óra

Szeged új képeslapjai című kiállítással mutatkozik be a közönségnek az E539 elnevezésű fényképész közösség. A csoport célja hiánypótló és értékteremtő munkát végezni a lokális és globális fényképész közösségért, a képalkotó kultúra öregbítéséért Szegeden és vonzáskörzetében. Az E539 nem egy újabb fotós csoport, hanem “a közösség”, melyet az alkotás iránti elköteleződés tart össze. A csapat jelenleg 30 OKJ-végzettséggel rendelkező fotográfusból áll, amelyből a tárlaton 14 fotós, összesen 71 alkotásával találkozhatnak az érdeklődők.

A kiállítók között egyaránt megtalálhatóak egyetemisták, valamint felnőtt fényképészek is. A tárlaton a képeslap kifejezés teljesen új értelmet és formát nyer. A kiállított képek önmagukban is értéket teremtenek, nem pusztán a város legismertebb – sokak által közhelyesnek vélt – tereit láttatják fotografikus módon, hanem engednek a szubjektív felhangoknak, és nem ragaszkodnak klasszikus esztétikai szabályokhoz sem.

A május 13-án megnyíló kiállítás a közösség első nyilvános bemutatkozása lesz, amellyel szeretnék felhívni a régió figyelmét ezekre a különleges alkotásokra és nézőpontokra.

 

 

 

A kiállítás egészen 2022. június 30-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében. A megnyitón való részvétel nincs regisztrációhoz kötve.

Somogyi-könyvtár, Szeged

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét