Kezdőlap Kiemelt anyagaink Vívó-vk – Siklósi bronzérmes, Kun hatodik Kairóban

Vívó-vk – Siklósi bronzérmes, Kun hatodik Kairóban

195
0

Siklósi Gergely bronzérmet nyert, Kun Anna pedig a hatodik helyen végzett a kairói párbajtőr Grand Prix-n.

 

 

 

 

    A világbajnoki címvédő, olimpiai ezüstérmes Siklósi a brazil Richard Grunhauser 15-13-as, a francia Arthur Philippe 15-6-os, a szintén francia Paul Allegre 15-7-es és az olasz Davide Di Veroli 15-9-es legyőzésével jutott el az elődöntőig. Ott az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, ugyancsak francia Yannick Borel várt rá, aki ezúttal jobban vívott nála, korán komoly, négy-öt tusos előnybe került, amivel a végéig jól gazdálkodott és végül 15-10-re legyőzte a BHSE párbajtőrözőjét.

 

 

Kun a japán Kisimoto Rint 15-5-re, az amerikai Isis Washingtont 15-8-ra, az olasz Alberta Santucciót pedig 14-13-ra verte, majd a negyeddöntőben 15-14-re kikapott az olasz Auriane Mallótól – a viadal honlapja szerint.

 

 

 

A férfi tőrözők Plovdivban szerepeltek, és a magyarok Szemes Gergő parádés teljesítménnyel megszerzett szombati bronzérme után – ezt megelőzően 17 éve nem nyert magyar férfi tőröző érmet világkupán -, vasárnap hetedikek lettek Dósa Dániel, Frühauf Benjámin, Németh András, Szemes összeállításban. Az osztrákokat 45-32-re győzték le, majd az egyiptomiakat 45-35-re, a negyeddöntőben 45-29-re kikaptak az olaszoktól, aztán 40-37-re a dél-koreaiaktól, végül 45-38-ra verték az ukránokat. Szemes egyéni bravúrja után a csapat is rég nem látott sikert ért el, ugyanis – a hazai szövetség honlapja szerint – a nemzetközi szövetség weboldalának a 2003-as évtől vezetett adatbázisa alapján magyar férfi tőrválogatott vk-viadalon azóta biztosan nem került be a legjobb nyolc közé.

 

 

A Pásztor Flóra, Mesteri Viktória, Lupkovics Dóra, Pöltz Anna alkotta női tőrcsapat a németországi Tauberbischofsheimben 14. lett.

 

MTI

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét