Kezdőlap Kiemelt anyagaink Tinédzser vb-ellenfele is lesz Hosszúnak, világcsúcs 50 méter háton az amerikai válogatón

Tinédzser vb-ellenfele is lesz Hosszúnak, világcsúcs 50 méter háton az amerikai válogatón

284
0

A mindössze 16 esztendős Katie Grimes is ott lesz a június közepén kezdődő budapesti vizes világbajnokság medencés úszóversenyein.

 

 

Katie Grimes (photo: Jack Spitser)

    Az amerikai vb-válogató Greensboróban zajlik, a női 400 méter vegyes küzdelmeit a tinédzser versenyző 4:36.17 perces junior világcsúccsal nyerte, ami a világ idei harmadik legjobb eredménye. A világbajnoki címvédő, világcsúcstartó, Rióban háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka ebben a számban 4:38.89 perccel győzött múlt héten Debrecenben, az országos bajnokságon.

 

 

 

A férfi 100 méter pillangó küzdelmeit a hétszeres olimpiai bajnok Caeleb Dressel a világ idei legjobbjával, 50.20 másodperccel nyerte. A 25 éves sztár ebben a számban Tokióban, ahol öt aranyat gyűjtött, Milák Kristóf előtt 49.45-ös világcsúccsal győzött. A magyar úszó – aki 200 pillangón diadalmaskodott a japán fővárosban – 49.68-as Európa-csúccsal lett ott második, most Debrecenben az országos bajnokságon pedig 51.03 másodperccel végzett az élen.

 

 

 

Az amerikai válogatón világcsúcs is született, Hunter Armstrong 50 méter háton 23.71 másodperccel diadalmaskodott, ezzel kilenc századot faragott az orosz Kliment Kolesznyikov idejéből, amelyet tavaly májusban a Duna Arénában rendezett Európa-bajnokságon állított fel.

 

 

Nyitókép: Jack-Spitser

MTI/edzesonline.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét