Kezdőlap Kiemelt anyagaink A tánc világnapja – Debrecenben táncol a BANDALOOP

A tánc világnapja – Debrecenben táncol a BANDALOOP

62
0

A debreceni MODEM homlokzatán mutatja be koreográfiáját a BANDALOOP pénteken, a tánc világnapján és szombaton a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteken.

 

 

 

 

    A világhírű amerikai tánctársulat, a BANDALOOP művészei táncoltak már hipermodern felhőkarcolók tükörsima üvegfelületein, ódon várfalakon, hatalmas hídpilléreken, de mutattak be koreográfiát több mint 900 méter magasan a Yosemite Nemzeti Park gránitfalain, a kínai Tianmen-hegységben, a Himalája indiai csúcsain, sőt az olasz Dolomitokban is.

 

 

 

A társulat lenyűgöző produkcióit az elmúlt évtizedekben 22 országban több millió ember figyelte már, a hazai közönség Budapesten kétszer is megcsodálhatta őket néhány évvel ezelőtt, most azonban Debrecenben és Győrben alakítanak táncparketté egy-egy ismert épületet a Bartók Tavaszon – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

 

Pénteken és szombaton 18 és 21 órakor a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ homlokzatán mutatja be előadását az együttes, május 5-én és 6-án pedig Győrben, a Győri Nemzeti Színházzal szemközt elhelyezkedő, Czuczor Gergely utcai irodaház falain.

 

 

A táncrajongókat mindezen túl is igen gazdag programmal várja a Bartók Tavasz országszerte. Győrben A hűtlen feleség című előadását mutatja be május 3-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, három különleges koreográfiával érkezik május 4-én a Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett pedig a Vasarely-etűdök című látványos összművészeti produkcióval áll színpadra május 9-én a Győri Nemzeti Színházban. Az utóbbi koreográfiát május 28-án az együttes saját városában, Pécsett is bemutatja majd.

 

 

További részletek és információk a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek országos eseményeiről a www.bartoktavasz.hu weboldalon találhatók, friss olvasnivalókért, kulisszatitkokért, interjúkért pedig érdemes ellátogatni a fesztivál hivatalos blogjára.

 

MTI/https://8.kerulet.ittlakunk.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét