Kezdőlap Fotóművészet Stefan Weiss István retrospektív kiállítása nyílt meg Nagyváradon

Stefan Weiss István retrospektív kiállítása nyílt meg Nagyváradon

69
0

Stefan Weiss István Anima című retrospektív kiállítása nyílt meg Nagyváradon a Posticum Kulturális Központban. A tárlat megnyitóján a SlashLight Kulturális Egyesület életműdíjjal tüntette ki a művészt.

 

 

 

 

    Mészáros Varga Erzsébet, a kiállítást szervező SlashLight Kulturális Egyesület elnöke a megnyitó előtt az MTI-nek elmondta: a jelenleg Németországban élő erdélyi művésznek Nagyváradon még nem volt ilyen nagy méretű kiállítása. Kiemelte, hogy minden képe mögött van egy történet, minden kép egy színdarab.

 

 

 

A rendszerváltozás előtt Nagyváradon és Bukarestben is élt Stefan Weiss Istvánt leginkább színházi fotóiról ismeri a közönség, hiszen egy ideig a nagyváradi teátrum fotósa volt. Az egyesület elnöke elmondta, hogy a nagyváradi színház Dante Isteni színjátéka című darabja kapcsán szervezett kiállításának eszmei mondanivalója miatt volt kénytelen elhagyni Romániát a kommunizmus idején.

 

 

Az Anima című kiállítás a művész 1972 és 2021 között készült munkáiból mutat be válogatást. Az eseményen Czvikker Katalin, a nagyváradi Szigligeti Színház főigazgatója életműdíjat adott át a művésznek a fotóművészetben elért elévülhetetlen és kiemelkedő munkásságáért, a művészeti közéletben és a közösségnek nyújtott áldozatos munkája elismeréseként.

 

 

A kiállítást Szabó Ágnes rendező nyitotta meg, közreműködött Kiss Törék Ildikó, Miske László és Meleg Vilmos színművész.

 

MTI/https://www.fotoklikk.eu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét