Kezdőlap Egyebek Carson: “Mindegyikőnknek van bőröndje…” – belenéztünk a Carson Comáéba, de Hegedűs Józsiéba...

Carson: “Mindegyikőnknek van bőröndje…” – belenéztünk a Carson Comáéba, de Hegedűs Józsiéba is

1603
0

Szegeden jártunk április 09-én, az IH Rendezvényközpontban, ahol jó szokásukhoz híven a szervezők ismét egy izgalmas, és aktuális zenei programmal készültek: a Carson Coma zenekart hívták meg, akik teltházas koncertet adtak. Ez nem is meglepő, hiszen túlzás nélkül állíthatjuk, hogy jelenleg az egyik legnépszerűbb magyar zenekarról beszélünk.

A Carson Coma három hangja – Bálint, Barni és Giorgio

A banda éppen a legújabb „Digitális/Analóg” című korongjával járja az országot Hegedűs Józsi társaságában, aki “előzenekara” a különböző helyszíneken – ami nem teljesen pontos elnevezés, mivel Józsi szólóban zenél. ?

#album #interjú #ihszeged #carsoncoma #hegedűsjózsi 

Carson Coma

 

A koncert előtt interjút készítettünk Hegedűs Józsival, de a Carson Coma billentyűs-énekesével, Kun Bálinttal és Gaál Péterrel is, aki az ütőshangszerekért felel a zenekarban.

Carson Coma:

“Mindegyikőnknek van bőröndje/

 

 

Ha felcímkézed kicsit könnyebb/”?

 

 

Józsi személyében egy tiszta lelkű, őszinte művészt ismertünk meg, aki jól átlátja a világ dolgait.

Hegedűs Józsi és egy szál gitárja

A Carson-os srácok pedig ifjú koruk ellenére, maximális profizmussal koordinálják a zenekar ügyes-bajos dolgait, mégis tombol bennük a fiatalos lendület, humor, s alázat. A sztárság, a hirtelen jött siker ellenére sem szálltak el maguktól, megmaradtak örömből zenélő haveri társaságnak.

A koncertet Józsi nyitotta, kinek mély, mondanivalóban gazdag, lassabb dalai az ember lelkéig hatoltak. Ami érdekes és szembetűnő volt: a “befordulós” zenéi után is fel tudta kellőképpen rázni a közönséget lendületes, gyorsabb számokkal, így már minden készen állt a Carson Comához.

Peti a doboknál, és Jónás Attila, a basszeros

Jómagam már jártam két másik Carson Coma koncerten is, az egyik éppen ugyanitt, az IH Rendezvényközpontban került megrendezésre, azonban mindkét alkalommal magával ragadott az együttes energiája, s ez most sem volt másképp.

“Zsombi” híres gitárszólóinak egyike

A tracklist (zenei lista – a szerk.) remekül fel volt építve, a bulizós, pörgős dalok mellett a mélyebb, elgondolkodtatóbb szerzemények is felcsendültek, megteremtve a kellő kontrasztot, játszva a közönséggel. A hangsúlyt leginkább az új dalokra fektették, lévén, hogy ez egy lemezbemutató turné, de természetesen a már klasszikusnak mondható nagy slágerek is előkerültek.

Egy igazán kellemes élménnyel gazdagodtunk ezen az estén, talán ezzel a kijelentésemmel a koncerten résztvevő közönség is egyetért. ?

Carson Coma

Fotók: Hoffmann Emese

Balázs Raffai

Szerzőinkről:

Hoffmann Emese/kamera, fotók/

A 25 éves kolleginánk Újvidéken született és tanult,

a Szegedi Tudományegyetemen diplomázott szociológia alapszakon.

Raffai Balázs /interjú, vágás, szöveg/

A rendkívül pörgős, életteli, vidám kollégánk 22 éves. A Vajdaságban, Adán nőtt fel. Jelenleg a szegedi egyetem politológia szakos hallgatója. Szeretné magazinunkat minél több saját anyagával színesíteni, csinosítani arculatunkat.

A www.kultkocsma.hu szerkesztősége ezúton közli, hogy a saját készítésű szöveges tartalmak, továbbá fény- és mozgóképek szerzői jogvédelem alatt állnak. Az oldalon talált bármely tartalmat tilos értékesíteni! Ha újraközlésre alkalmasnak találják, a szerző megjelölésével és a forráscikk linkelésével lehetséges! A szerkesztőség nevében: BENI és Visó, alapítók.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét