Kezdőlap Kiemelt anyagaink Vinyl lemezzel búcsúzik a megszűnő Qualitons

Vinyl lemezzel búcsúzik a megszűnő Qualitons

186
0

 

Befejezi tevékenységét a Qualitons együttes. A pszichedelikus soul/beat/rock népszerű hazai képviselője szerdán egy közleményben jelentette be, hogy április 28-án egy vinyl-megjelenési partyval búcsúzik a közönségtől.

 

 

 

 “Egy ideje már érzékelhetitek, hogy nem vagyunk aktívak koncertek és kommunikáció terén. Ennek az az oka, hogy a háttérben sokat beszélgettünk, fejtegettük a dolgainkat, és végül arra jutottunk, hogy ebben a formában nem folytatjuk tovább a zenekart. Tudnotok kell, hogy maximális tisztelettel és barátságban válnak el útjaink” – írta az együttes az MTI-hez is eljuttatott közleményben.

 

 

 

Mint fogalmaztak, nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben hasonló felállásban, más néven zenélnek még együtt. A csapat búcsúajándékként vinylen megjelenteti Kexek című, eddig csak digitális formában elérhető anyagát a Budabeats kiadó gondozásában. A Kexek, amelyen a legendás Kex együttes öt dalának feldolgozása szerepel, 2019 decemberében jelent meg.

 

    A zenekar április 28-án a fővárosi Edith-ben egy közönségtalálkozóval egybekötött megjelenési partyt tart. Az eseményen lesz kerekasztal-beszélgetés, és a tagok dedikálják is a vinylt.

 

A 2008 tavaszán alakult Qualitons a Kovács Katival közös fergeteges koncerteken lett ismert 2010 környékén a hatvanas évek beatrockja által inspirált zenéjével. A kezdeti instrumentális irány után a csapat némileg átalakult, inkább a vokális dalokra helyezték a hangsúlyt. A csapat funk-rock-experimentális zenéjét külföldön is egyre többen ismerték meg, 2019-ben – az első magyar zenekarként – élőben játszottak az új zenék felfedezésére specializálódott rangos seattle-i KEXP rádióban.

 

 

 

A három stúdiólemezt (Panoramic Tymes; Tomorrow’s News; Echoes Calling) követte 2019 végén a Kexek. 2020 januárjában Magyarország képviseletében felléptek a groningeni Eurosonic fesztiválon. A Qualitons utolsó felállásában G. Szabó Hunor (ének, gitár, dob), Hock Ernő (basszusgitár, ének), Szőke Barna (gitár), Boros Levente (dob) és Menyhei Ádám (billentyű) szerepelt.

 

Kedves Látogató!

 

 

Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy az instagramon: https://www.instagram.com/kultkocsma/?hl=hu, a facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/kultkocsma és a youtube csatornánkon:
Kérünk szépen, ha időd engedi, kedved van, akkor kövess ezeken az oldalakon is minket!

 

 

A csapatot a szakma számos alkalommal a legexportképesebb zenekarnak választotta. Számos koncertek adtak Németországtól kezdve Spanyolországon át Franciaországig, állandó fellépői voltak különböző showcase fesztiváloknak, meghívást kaptak a texasi SXSW fesztiválra is, ahol megnyerték a JanSport versenyét. A zenekart a Red Hot Chili Peppers énekese, Anthony Kiedis, valamint a Morcheeba vezetője, Ross Godfrey egyaránt méltatta, dalaikat a BBC is játszotta.

MTI/The QualitonsBudabeats és Edith eseménye

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét