Kezdőlap Kiemelt videó-, hanganyagaink Martin Parr tárlata nyitja a Budapest FotóFesztivált a Műcsarnokban

Martin Parr tárlata nyitja a Budapest FotóFesztivált a Műcsarnokban

846
0

https://www.facebook.com/groups/1352334501937484

 

 

Martin Parr Strand az egész világ című tárlata nyitja a 6. Budapest FotóFesztivált szombaton a Műcsarnokban.

 

 

 

    A Műcsarnok két termében megrendezett, június 26-ig látható kiállítás Martin Parr népszerű tengeri fürdőhelyeken tett megfigyeléseiből válogat – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

 

    Parr gyermekkorától kezdve bizalmas viszonyt ápol a tengerparttal, amatőrfotós nagyapjával gyakran látogatták Észak-Anglia tengerpartjait. Később, fiatal fotográfusként ide tért vissza, hogy bemutassa, hogyan nyaral az angol átlagember.

 

 

 

    “Seregnyi dolgot elárul egy országról a tengerparti strand, az a különleges, nyilvános tér, ahol az általános emberi viselkedés abszurd megnyilvánulásai és a helyi furcsaságok ugyanúgy megtalálhatók” – idézi a közlemény Parr szavait.

 

https://www.facebook.com/groups/1352334501937484

 

 

Kedves Látogató!
Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy az instagramon: https://www.instagram.com/kultkocsma/?hl=hu, a facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/kultkocsma és a youtube csatornánkon:

 
is elérhetőek vagyunk!
Kérünk szépen, ha időd engedi, kedved van, akkor kövess ezeken az oldalakon is minket!
Köszönettel:
www.kultkocsma.hu szerkesztősége

 

 

    A kiállítás látogatói bepillanthatnak Parr négy évtizedes pályájának különböző időszakaiba, a The Last Resort (1986) című sorozattól kezdve – melyet a Liverpool melletti New Brighton tengerpartján készített, és amely nemzetközi karrierjének kezdete -, egészen a nyugat-ausztráliai kikötővárosokat dokumentáló No Worries (2012) című sorozatig.

 

 

    A művész járt a spanyol Benidorm üdülővárosban, belgiumi strandokon, a Garda-tó partján, a Krím-félszigeten, Lettországban, majd elhagyva Európát az indiai Goában, Dél-Amerika tengerpartjain, köztük a híres Copacabanán és az indonéziai Balin is. A Strand az egész világ című kiállítás 56 felvétele ezekből válogat.

 

    Martin Parr brit fotográfus munkái első alkalommal láthatók Magyarországon. A kiállítás a British Council támogatásával valósult meg.

 

MTI/mucsarnok.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét