Kezdőlap Irodalom Meghirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázatot

Meghirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázatot

202
0

Ismét meghirdeti a Janikovszky Éva meseíró pályázatot 7-16 éves gyerekek számára a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadóval közösen, Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával.

 

 

 

A felhívásra március 11. és április 19. között lehet jelentkezni – olvasható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

 

 

Kedves Látogató!
Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy az instagramon: https://www.instagram.com/kultkocsma/?hl=hu, a facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/kultkocsma és a youtube csatornánkon:

 

 
is elérhetőek vagyunk!
Kérünk szépen, ha időd engedi, kedved van, akkor kövess ezeken az oldalakon is minket!
Köszönettel:
www.kultkocsma.hu szerkesztősége

 

    Mint írják, az elkészült meséket, történeteket e-mailen lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre.

 

 A XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázatot három korcsoportban hirdetik meg: az I. korcsoportban a 7-9 évesek, a II. korcsoportban a 10-13 évesek, a III. korcsoportban a 14-16 évesek alkotásait várják.

 

    A pályázók tematikai megkötés nélkül, szabadon választott téma feldolgozásával vehetnek részt a pályázaton, amelyre magyarországi és határon túli településekről egyaránt várják a jelentkezéseket.

 

    Minden pályázó egy, maximum 15 ezer karakter (5, A/4-es oldal) terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be.

 

    A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli, és kiválasztja azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A végleges díjazási sorrendről a szakmai zsűri dönt.

 

    Az ünnepélyes díjátadót május 27-én tartják a Palota Könyvtárban (VIII., Budapest, Reviczky u. 1.).

 

    A XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázat fővédnöke Gy. Németh Erzsébet, Budapest Főváros humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, védnöke Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

 

MTI/olvasas.opkm.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét