Kezdőlap Kiemelt anyagaink Nem minden dél-korai zene K-pop: a Turbinában májusban meggyőződhetsz róla!

Nem minden dél-korai zene K-pop: a Turbinában májusban meggyőződhetsz róla!

292
0

Ha valaki nem hallott még a Balming Tiger-ről, ne szégyellje magát! Nehezen jutnak el hozzánk alternatív projektek, különösképpen Ázsiából. Ezt a hiányt pótolja most a Turbina Kulturális Központ, amikor elhozza a Balming Tiger nevű dél-koreai társulatot Budapestre május 2-án.

 

 

 

Ha koreai popzenéről hallunk, akkor elsőként általában a K-pop jut mindenki eszébe, sokunknak meg is van erről a jelenségről a véleménye. Különös módon azonban minden Dél-Koreából származó populáris zenét K-pop-ként mutatnak be, pedig nem mindegyik együttes képviseli ezt a műfajt…

 

 

Az esemény leírása szerint

 

“a szöuli művészkollektíva, a Balming Tiger a 21. század dél-koreai, határfeszegető fiatalságának hangján szólal meg. A jelen pillanatban kilenc tagot számláló, zenészekből, producerekből és rendezőkből álló banda behúzza a hallgatóságát abba a hangos, színes, szélvész-szerű világba, amiben ők élik a mindennapjaikat. Minden megjelenésükkel újabb és újabb íratlan szabályait formálják át a hagyományos k-popnak, hogy teret nyissanak eddig felfedezetlen lehetőségeknek a műfajon belül“.

 

 

Ahogy belehallgatunk a produkcióikba, leginkább egy mindenféle műfajban alkotó, kortárs alternatív társulásról beszélhetünk. Van itt hiphop, rap, jazz, punk, pop és tulajdonképpen bármi, aminek köze van a zenéhez. A színpadi megjelenésük és mozgásuk is eléggé izgalmasnak tűnik, érdemes lesz belekóstolni ebbe a fura világba – just for fun!

 

 

Tehát: a május elsejei sör-virsli mérgezés után 2-án ott a helyünk a Turbinában.

Éljen május másodika is!

 

 Balming TigerTurbinaK-pop

https://www.koncert.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét