Kezdőlap Egyebek Szegedi könyvtári séta – Vadonatúj tini-sarkot alakítottak ki a Dorozsmai-fiókkönyvtárban

Szegedi könyvtári séta – Vadonatúj tini-sarkot alakítottak ki a Dorozsmai-fiókkönyvtárban

202
0

A Somogyi-könyvtár önkormányzati képviselői segítséggel tini-sarkot alakított ki a Dorozsmai Fiókkönyvtárban. A könyvtár új részlegében gyermekbarát szolgáltatásokkal és megújult környezetben várja a dorozsmai családokat. A tini-sarokban a könyvek mellett társasjátékokat (Activity, Cluedo, Honfoglaló, Monopoly, Időutazó- brain box), tabletet, laptopot, sőt még egy rajzolható mágnesfalat is találhatnak a kamaszok. A számukra kialakított közösségi térben találkozhatnak és beszélgethetnek a barátaikkal, közös projekteken dolgozhatnak, olvasgathatnak.

 

 

 

A tini-sarok avatásának napján, január 27-én, csütörtökön már 8 órától várják a dorozsmai iskolák osztályait 45 perces foglalkozásokra. Az osztályoknak és napközis csoportoknak szóló programok délután 3 óráig tartanak. Az iskolák előre egyeztetve, szabadon válogathatnak a programok között, amelyek a különböző korosztályok életkori sajátosságainak figyelembevételével terveztek meg. A legkisebbeket mese várja. Az alsósok kipróbálhatják az iPad OSMO készségfejlesztő játékot. A felsősök bepillantást nyerhetnek a 3D-nyomtatás rejtelmeibe: könyvjelzőt tervezhetnek és nyomtathatnak, és még a dorozsmai szélmalmot is megépíthetik a robotika eszközeivel. Az osztályközösségek megmérettethetik magukat egy Activity párbajon. Az Orczy István Általános Iskola 1.b osztálya például 9 órára jelentkezett be, a Hallgass mesét és láss csodát című programon vesznek majd részt a kisdiákok.

 

 

 

A nap folyamán nemcsak az osztályokat, hanem valamennyi régi-, és új olvasót a könyvtárba hívnak a könyvtárosok. Délután, a megnyitóig az érdeklődők kipróbálhatják a robotika eszközöket. Minden új beiratkozónak 3D könyvjelzőt ajándékoznak, a családok kipróbálhatják a társasjátékokat, a kicsik pedig meséket hallgathatnak. Érdemes lesz elhozni otthonról a ki nem rakott Rubik-kockákat, mert Szepesi Ádám – dorozsmai általános iskolás – villámgyorsan kiforgatja a színes oldalakat. Az Orczy István Általános Iskola rajztanára, Tapodi Péterné irányításával könyvtári dekoráció készült a jeles alkalomra, melyet a megnyitó napján láthatnak majd először a látogatók. Ezen a napon köszöntik majd a 2021-ben legtöbbet olvasó óvodás is iskolás gyerekeket.

 

Az est fénypontja pedig a Jerney János Általános Iskola csapatainak Activity-bajnoksága lesz.

 

A hivatalos megnyitó és átadó ünnepség 5 órakor kezdődik.

 

 

2021. november 5-től a Somogyi-könyvtár központi épületében és fiókkönyvtáraiban kötelező a maszk használata.

 

Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, Somogyi-könyvtár

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét