Kezdőlap Életmód Szegedről jelentjük – Ismét a méhnyakrák megelőzésének lehetőségeire hívja fel a figyelmet...

Szegedről jelentjük – Ismét a méhnyakrák megelőzésének lehetőségeire hívja fel a figyelmet a Somogyi-könyvtár és a Mályvavirág Alapítvány közös kampányhete

25
0
Kampányhét: 2022. január 17‒22. között

A Somogyi-könyvtár mindig törekszik arra, hogy jó ügyek mellé álljon, így indult el 2020 őszén a Mályvavirág Alapítvánnyal való együttműködés. A tavalyi évhez hasonlóan, 2022. január 17‒22-e között a Somogyi-könyvtár és a Mályvavirág Alapítvány ismét közösen rendezi meg az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet. A kampányhét kiemelt célja, hogy a könyvtár női olvasóinak figyelmét felhívják és ráirányítsák a megelőzés, a rendszeres rákszűrés fontosságára, és a HPV oltás lehetőségére. A kampány jelmondata: Ép(p)en Te nem vagy egyedül, amely hangsúlyozza, hogy a segítségnyújtás, az információátadás minden nő számára elérhető.

A Mályvavirág Alapítvány egy olyan szervezet, amely a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a betegség megelőzésért alakult 2013 májusában. Az Alapítvány azóta szinte az összes női daganatban érintett hölgy támogatását a szárnyai alá vette. Megalakulásuk óta egyfajta kapocsként működnek közre a női daganatos betegségben érintettekkel, valamint a kórházak, az orvosok, a hatóság, a média és a lakosság között.

A kampányhét gazdag programjában helyet kap tematikus könyvkiemelés, könyvajánló, lesz előadás, közös gyöngyfűzés és virághajtogatás, villámkvíz-játék zsákbamacska ajándékkönyvvel, valamint a könyvtár második emeletén, a MályvaPolcon elhelyezett információs szóróanyagok segítenek a kapcsolatfelvételben az érintettek és az Alapítvány között.

A témához kapcsolódva 2022. január 19-én (szerdán) 16.30-kor a Somogyi-könyvtár első emeleti olvasóterében egy előadást is meghallgathatnak az érdeklődők, amely Mit érdemes tudni a Mályvavirág Alapítványról? címmel kerül megrendezésre.

A délután előadói:

Dr. Katona Renáta szülész-nőgyógyász szakorvos, az Aranyanyu-díj 2015-ös díjazottja, a Felelősen Magadért Egyesület elkötelezett tagja, aki él-hal a munkájáért, folyamatosan képezi magát, sokféle társadalmi szerepet vállal, emellett önkénteskedik, mert rendkívül fontosnak tartja a megelőzést, a felvilágosítást.

Schwimmer-Tóth Tímea, a Szegedi Mályvavirág Pont vezetője, aki bemutatja az Alapítvány munkáját, mindennapjait, és azt, mennyire elhivatottan dolgoznak azért, hogy minden egészséges, illetve nőgyógyászati daganattal érintett nőhöz eljussanak a kiadványaik.

A program az Európai Méhnyakrák Megelőzi Hét mellett, a Somogyi-könyvtárnak a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvénysorozatának részeként valósul meg.

2021. november 5-től a Somogyi-könyvtár központi épületében és fiókkönyvtáraiban kötelező a maszk használata.

http://www.sk-szeged.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét