Kezdőlap Film- és színházművészet Fésős András drámájának szavazott meg gyártási támogatást az NFI

Fésős András drámájának szavazott meg gyártási támogatást az NFI

200
0

Fésős András Kelj fel és járj címmel készülő, apa-fia drámájának 450 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottsága – tájékoztatta az NFI szerdán az MTI-t.

 

 

     A film szereplőválogatása már elkezdődött, a forgatás jövő év elején indul – közölték.

 

    A Kelj fel és járj főhőse egy karizmatikus, ötvenes tűzoltó, Félix, aki napról napra hozza le a hidakról a kétségbeesett embereket, öngyilkosjelölteket, vallásos megszállottsággal, bármi áron. Félix bevett szokása, hogy utánajár megmenekítettjeinek, hogy erősítse az életbe vetett hitüket. A város őrangyalaként tisztelik őt. Mentéseire nagy szükség van, mert egyre többen akarnak véget vetni életüknek a hitetlen nagyvárosban, ahol a gyakori esőzések miatt lakások áznak be, egyre gyakrabban tör fel a víz a csatornákból. Félix harcban áll egyetlen fiával, aki őt okolja anyja haláláért, és lázad ellene.

 

 

Egy különös találkozás azonban mindent megváltoztat a tűzoltó életében.

 

    A Kelj fel és járj operatőre Szatmári Péter, látványtervezője Hujber Balázs, a producer Hutlassa Barnabás. A film várhatóan jövő év végén kerül a mozikba.  

 

Fésős András rendező, forgatókönyvíró a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, Az eltűnt mozi (1993) című vizsgafilmjét Diák Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia, első játékfilmje, az ifjú Szabó Győző főszereplésével készült Balra a nap nyugszik (2000) itthon és a nemzetközi filmfesztiválokon is szép sikereket ért el.

 

Fésős azóta rövid- és dokumentumfilm rendezései mellett sorozatokat és színházi produkciókat is rendezett, a Kelj fel és járj című forgatókönyvét a Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyvírói versenyen is díjazták.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét