Kezdőlap Egyebek Ami a miénk – A család fontosságáról szóló kötetet mutattak be a...

Ami a miénk – A család fontosságáról szóló kötetet mutattak be a Várkert Bazárban

133
0

Ötven ember – köztük író, költő, humorista, pap, sportoló, tudós, gazdasági- és közéleti szereplő – családról szóló írásait tartalmazó kötetet mutattak szerdán a Várkert Bazárban. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, az “.Ami a miénk” című kötet szerkesztője szerint a közös nevező az írásokban “a hit és a kegyelem”.

 

Budapest, 2021. november 24.
Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter, az „…Ami a miénk” címû kötet szerkesztõje (j) és Molnár-Bánffy Kata, a Képmás Kiadó ügyvezetõje a könyv bemutatóján a Várkert Bazárban 2021. november 24-én. A kiadvány ötven neves magyar író, költõ, humorista, egyházi szereplõ, sportoló, tudós, mûvész, gazdasági- és közéleti szereplõ írásait tartalmazza.
MTI/Szigetváry Zsolt

 

 

    “Olyan magyar emberekhez fordultam, akiket érdemes meghallgatni, akikre érdemes figyelni, akiket személyesen is nagyra értékelek. Fontosnak tartottam, hogy a történelmi egyházak képviselői mellett jelen legyenek a kultúra, a tudomány, a sport, a civil világ, a média, a gazdaság és a politikai élet szereplői is– fogalmazott Novák Katalin a bemutatón, aki ajánlókat is írt az egyes szövegek elé.

 

 Hozzátette: a szerzők között vannak ismert és a többség számára ismeretlen emberek, gyermekesek és gyermektelenek, kis- és nagycsaládosok, valamint olyanok is, akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek. “Szó van az írásokban az összetartozásról és a megküzdésről, a közös nevező pedig a hit és a kegyelem” – mondta Novák Katalin.

 

A miniszter kiemelte: a kötetben található írások rólunk szólnak. Mint fogalmazott, valódi életeket ismerhet meg az olvasó, magasba repítő és mélyre szántó gondolatokat, amelyekből erőt meríthet a hétköznapokra. Olvasás közben van alkalmunk elgondolkodni arról, nekünk mit jelent a család, melyben élünk, amit a gyermekeinknek, unokáinknak kívánunk – tette hozzá.

 

    A bemutatón elhangzott, hogy a kötetbe került szövegek különféle műfajokat képviselnek. Míg az egyházi szereplők jellemzően a prédikációhoz vagy az imádsághoz, az írók és költők irodalmi műfajokhoz nyúltak, addig például Sulyok Tamás alkotmánybíró három esettanulmányt mutat be a család témakörében – hangsúlyozta a politikus.

 

A kötetbe küldött írást egyebek mellett Ugron Zsolna író, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Polgár Judit sakkozó, nemzetközi nagymester, Miklósa Erika operaénekesnő, valamint Oláh Gergő énekes is.

 

    A kötetet a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) adja ki. A könyvek szerdától megvásárolhatóak a Libri könyvesboltjaiban – hangzott el a szerdai könyvbemutatón.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét